IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обвини Безос, че му копира идеите

Шефът на Tesla бесен, че Amazon купи компания за автономни коли

Основателят и изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск нарече колегата си от Amazon Джеф Безос "имитатор", след като преди няколко дни последният купи американската компания за автономни коли Zoox.


Мъск


Базираната в Сиатъл Amazon не разкри колко е платила за основания преди 6 години стартъп, но според информация на вестник "Файненшъл Таймс" сделката е на стойност 1,2 млрд. долара.

"Джеф Безос е имитатор, ха-ха", написа Мъск в социалната мрежа "Туитър", като пусна и линк със статията на вестника за сделката. Това е третият бизнес, с който Безос ще се конкурира с Мъск, след космическа компания Blue Origin и изграждането на сателитна мрежа.

Пикантност на цялата ситуация добавя фактът, че наскоро от Zoox признаха, че са пoлyчaвaли секретни дaнни oт cлyжитeли нa Теѕlа и Mъcĸ зaвeдe cъдeбнo дeлo. През април стартъпът поиска извънcъдeбнo cпopaзyмeниe и зaплaти неназована пapичнa cyмa на автомобилния производител.


Безос


Сделката за Zoox може да вкара Amazon в изцяло нов бизнес: превоз на хора от едно място на друго, което явно идва още в повече на Мъск. Според някои анализатори обаче, че крайната цел на Amazon е да промени автомобила на Zoox за основната си дейност, а именно доставката на пратки за купувачите.

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мъск не е основател на Tesla
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Ричард Столман ( преди 3 години )
    Та нали Мъск с това се хвалеше преди години - че пуска безплатно всички патенти на теслата, та да може всеки да ползва техните неземни технологии? С цел да направи подарък на човечеството? Трябва да се радва на всяка конглокенция, а не да мрънка! Та нали точно това искаше?
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Цеца ( преди 3 години )
    Дето се вика от една гърда цоцат. Марионетки на Родшилдс са и двамата.