IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall направи нова малка електричка

Третият модел на дъщерната марка Ora има пробег до 350 км

Китайската Ora, дъщерна марка на Great Wall, създадена специално за разработването и продажбата на електромобили, показа третия си модел (след Ora iQ и Ora R1), с който явно иска да прави конкуренция на Mini и Smart.


Great Wall - нова електричка


Очевидното местообитание на модела, който засега си няма име (първоначално бе планирано да се казва Ora R2, но това вече не стои на дневен ред) са големите градове с натоварен трафик. Новият китайски електромобил се оказа доста компактен: дължината му е 3625 мм (с междуосие 2490 мм), ширината 1660 мм, а височината - 1530 мм.

Моделът изглежда симпатично, а силуетът му наподобява японските kei car (на японски това означава "лек автомобил", а по отношение на законодателството - спазване на определени стандарти, като габарити, обем на двигателя и тегло), което е доста необичайно за китайската автомобилна индустрия. Дизайнерите са се въздържали от безсмислени украшения и доста са поработили върху екстериора.

Още снимки на модела - в галерията:

Очаква се техническата част на новия електромобил да бъде взаимствана от модела Ora R1, с който разделят едно шаси. Това означава, че той ще получи електромотор с мощност 48 коня и избор от две батерии - 28 кВтч (с пробег от 300 км) и 33 кВтч (350 км). Цената на R1 в Китай е 14 000 долара, но новият електрически модел е по-голям по размери, така че се очаква да струва малко повече. Засега няма информация дали автомобилът ще се появи и на пазара в Европа.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анти Утопист ( преди 3 години )
    Бъдещето е на такива китайски автомобилчета, а не на тесли. Само да им падне цената още малко, производството на батерии да стане 20-100 пъти по-голямо и останалите производители на автомобили ще изчезнат от картата.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    хъммм ( преди 3 години )
    8киловата на 100км си е доста невероятно.