IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гърци хвърлиха ръкавица на Bugatti Chiron

Суперавтомобилът Apeiron ще гони скорости над 500 км/ч

В последните години, особено от началото на новия век, нишовите производители на хиперавтомобили никнат като гъби по целия свят. Lykan Hypersport, Devel Sixteen и Chaos на Spyros Panopoulos Automotive (SPA), който бе показан преди няколко месеца, са едни от най-екстремните.


Apeiron


Както се оказва обаче, южните ни съседи вече са разработили втори такъв автомобил. Той се нарича Apeiron (може да се преведе като безпределен, този, който не познава граници). Неговата цел е да постигне скорост доста по-висока от 500 км/ч, а рекордното постижение на френския хиперавтомобил Bugatti Chironе 490 км/ч.

Много малко се знае за новата кола, компанията публикува само два тийзера. Предвид изключителната сложност на детайлите в Chaos (те са над 120 000), очаква се Apeiron също да бъде не прост модел. Съдейки по изображенията, той ще има големи и много агресивни LED фарове и вероятно "перка" над задната трета част на автомобила, много подобен на Koenigsegg Jesko Absolut. Има и няколко подробности - моделът ще получи същия V10 двигател от Chaos с мощност от близо 3000 коня.


Apeiron


От SPA посочват, че новият автомобил ще бъде по-сложен по отношение на външния си вид и вероятно ще бъде първата кола, която ще има "подвижна маса" или панели с променлива повърхност. Вероятно става дума за конфигурация с ниско съпротивление за каране по писти, която да дава по-голяма сила на притискане. Как ще работи всичко това все още е загадка, но SPA смята да завърши разработката за автомобилното изложение в Женева през 2021 г., където ще покаже новия си хиперавтомобил.

Снимки: Производителят

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Помак.БГ ( преди 3 години )
    Мерчев защо спи? Обещава само "над 485 км/ч". Гърците вече обещават над 500! Ахмеде, време е да надцакаш с обещания, мойто момче! Напиши у фейса, че алиеното вдига 800, да ти е мирна главата! И кажи - който ди дава пари за машинария луд ли е или обикновен мошеник като теб?
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Никос Вертис ( преди 3 години )
    Гръкосите могат само Узо да правят.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хайде българи направете хубав тийзър 3010 к.с. Излагаме се пред гърците.