fallback

Камион прегази Алекс Дзанарди

Свръхчовекът, който се завърна в спорта с два ампутирани крака, е в много тежко състояние

Алесандро Дзанарди e в много тежко състояние в болница в Сиена, след като претърпя сериозен инцидент по време на състезание за параолимпийци, съобщават италианските агенции. Бившият пилот от Formula 1 и шампион от CART загуби двата си крака в чудовищна катастрофа на Лаузицринг през 2001, но после се завърна в спорта като победител в Световния шампионат за туристически автомобили, двоен параолимпийски шампион и вдъхновение за милиони хора по света.

   Алесандро Дзанарди след поредната си маратонска победа       Дзанарди е участвал в надпреварата Obiettivo 3 tricolore, когато в околностите на Пиенца е загубил контрол върху хендбайка си и след няколко претълкувания е навлязъл в насрещното платно, където е бил прегазен от камион. За нещастие по това време каската му вече е била паднала.

Великият спортист е откаран по спешност с хеликоптер в болницата в Сиена, където е претърпял няколко операции. Ден по-късно професор Сколета обясни, че по отношение на сърдечната и дихателната дейност състоянието му е стабилно, макар първоначално да е бил интубиран и на вентилатор.

   Дзанарди малко след катастрофата на Лаузицринг през 2001. Този свръхчовек сам проектира протезите си и няколко години по-късно вече печелеше състезания в WTCC, в добавка към параолимпийските титли

   "Неврологичната картина обаче остава сериозна", предупреждава Сколета. Ще трябва да минат поне 7-9 дни, преди лекарите да могат да преценят какви последствия ще имат нараняванията в областта на главата. Твърде вероятно е да му останат сериозни проблеми със зрението.

Само преди седмица Дзанарди обяви, че се готви да се завърне и по автомобилните писти, стартирайки с BMW в едно GT състезание на Монца. От много години италианецът е специален посланик на германската марка.

Удивителният живот на Алесандро Дзанарди (ГАЛЕРИЯ):

   

 

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Страхотен пример за силата на духа и волята, въпреки кофти кармата.
  • #4
    #3 ( преди 3 години )
    E как кой, някой епилиран пубер, дето още не се е самоопределил от кои е. Стискаме палци на Алекс, голям човек.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Кой анацефал е натиснал минус на долното, не знам
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Удивителен човек! Истински мъж, от старата школа
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Този човек си е спечелил отдавна личния "Ironman"-шампионат - каква воля само ...цял живот. А снимка 5/9 си е за "18+", ако това над бившето предно дясно колело на червения болид, е онова, за което си мисля след написаното под нея...
fallback
Последни