IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

31-годишен концепт на Ford се продава по-евтино от iPhone

Изложбеният прототип може да се купи само за 1600 долара

На аукциона Bring a Trailer е изложен за продажба прототип Ford Via Concept, произведен през 1989 г. Машината може да бъде купена за 1600 долара, което е по-малко от цената на iPhone 11 Pro Max (в Европа версията с най-голяма памет струва около 1900 долара).


Ford Via Concept


Ford Via Concept дебютира на автосалона в Чикаго през 1990 г. Прототипът представлява виждането на инженерите на марката за това, как ще изглежда серийният автомобил на бъдещето. Концептът няма двигател и трансмисия, а воланът не е свързан с предните колела.

Корпусът на на Via е направен от стъклопласт. Автомобилът има 4 врати, но се отварят само две. Има още панорамен покрив, който частично се сваля. В салона са поставени 4 седалки с черна и сива кожа. Приборният панел е оборудван с устройство за компакт-дискове.

Още снимки - вижте в галерията:

В автомобила са поставени изкуствени бутони за управление на климатика, както и имитация на механичната скоростна кутия.

Снимки:  Bring a Trailer

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Да еба форда ( преди 3 години )
    Ей и на моя Форд имаше много неща които не работеха. Имаше уплътнение на шибедаха, ама валеше дъжд. Климатика спъваше колата, ама не охлаждаше. И много други. И тя е била концепт ама аз *** я рециклират.