IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen има нов изпълнителен директор

Ралф Брандщатер ще има задача да преструктурира дейността на компанията

Компанията Volkswagen има нов главен изпълнителен директор. Това е Ралф Брандщатер, който поема ще има за задача да ръководи усилията за намаляване на разходите и преструктуриране на производство в заводите в Германия. До промяната се стигна след големи спорове в ръководството заради темповете и мащабите на плановете за съкращения, които да освободят ресурси за радикално преминаване към електрически автомобили.


Ралф Брандщатер


Новият директор поема поста от 1 юли, като заменя Херберт Дийс, който на свой ред остава изпълнителен директор на Volkswagen Group. Той ще получи повече свобода за управление на останалата част от концерна, включваща марки като Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Skoda и Seat.

От компанията уточниха, че Дийс ще продължи да носи основната отговорност за развитието на леките автомобили Volkswagen. Преструктурирането ще доведе до напускането на отговорника за обществените поръчки и доставка на компоненти Щефан Зомер. Последният изкара само 2 години във Volkswagen, където трябваше да отговаря именно за изграждането и оборудването на фабрики за електрически автомобили. 

Според източници на агенция Reuters, Надзорният съвет на Volkswagen не е приел исканията на Дийс за радикално съкращение на разходите и затова се е стигнало до неговата смяна. Спестените средства трябва да отидат за инвестиции в електромобили и автономни превозни средства (34 млрд. евро) и в батерии (50 млрд. евро). Дийс беше подложен и на огромен натиск заради софтуерните проблеми, които доведоха до временно спирана на производството на най-успешния модел на марката – VW Golf.

Снимка: Volkswagen

0 от 500