IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota не се отказва от идеята за ретро-всъдеход на рама

Приемникът на модела FJ ще се конкурира с новия Ford Bronco

Компанията Toyota не се отказва от пускането на пазара на всъдеход на рамна конструкция, който ще стане идеологически приемник на модела FJ Cruiser. Създаването на подобен автомобил ще бъде възможно, само ако компактните автомобили на рама от този клас бъдат достатъчно популярни на основни пазари.


Toyota FJ Cruiser


Пред изданието CarBuzz главният инженер на Toyota – Шелдън Браун, който отговаря за разработка на товарните автомобили, подчерта, че концепцията FJ Cruiser – сравнително неголям всъдеход в ретро-стил на платформата на модела 4Runner, му е много близка. Засега обаче японският производител се е съсредоточил върху производството на традиционни пълноразмерни модели като 4Runner, Sequoia, Tundra и Tacoma.

В същото време обаче Браун даде да се разбере, че в Toyota внимателно ще следят за пазарните резултати на новия Ford Bronco, който е потенциален конкурент на FJ Cruiser. И ако се окаже, че пазарът е готов да приеме подобен автомобил и той се представя успешно, то от Toyota ще пусна такъв всъдеход.


Toyota FJ Cruiser


Ако графикът за излизане на нови модели на Toyoya бъде спазен, то в края на 2021 г. ще се появи първия всъдеход на рама, изграден на модулната платформа TNGA-F. От този момент компанията, при необходимост, ще може да произвежда подобни модели с различни габарити.

Впрочем, заради общият спад на продажбите Toyota няма да пуска нови автомобили на пазара, без да е сигурна в техния успех. Затова и най-вероятно новият Land Cruiser Prado ще остане без рама и ще се превърне в кросоувър с вариатор. А неговото място на някои пазари ще заеме именно приемникът на FJ Cruiser.

Снимки: Toyota

0 от 500