fallback

Момиче на 7 години нанесе щети за 30 000 евро

В продължение на седмица детето рисувало снежинки по 37 автомибила

Полицията в германския град Цвикау цяла седмица се опитвала да открие вандала, който увредил близо 40 автомобила в окръга. В крайна сметка се оказало, че престъпникът е 7-годишно момиче.

От местния полицейския департамент съобщават, че от ръцете на момиченцето са пострадали общо 37 автомобила. Сега неговите родители ще трябва да платят сериозна сума за ремонт на колите – около 30 000 евро. Служителите на реда в продължение на 7 дни дебнали вандала, като в крайна сметка хванали детето на местопрестъплението.

Момичето веднага признало, че именно то е надраскала автомобилите. Тя взимала остър камък, с който рисувала снежинки по колите. При разговора с полицаите хлапето обяснило, че не прави нищо лошо, тъй като с нарисуваните снежинки автомобилите изглеждат по-красиви.

Подобен случай през миналата година имаше и в Китай. Тогава родители влезли в автосалон на Audi с 3-годишната си дъщеря. Докато възрастните разговаряли с търговец, момичето намерило камък и „украсило“ с рисунки 10 нови автомобила. Тогава щетите бяха за около 25 000 евро.

Снимка: Полицейски департамент Цвикау

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    въпрос на гледна точка... Това може да не са щети, а hand-made украса. Т.е. дължат на момичето едни пари :)
fallback
Последни