IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада: Бъдещото Mini става голям кросоувър

Моделът ще превъзхожда доста по размери Countryman, загатна шеф на компанията

Ръководството на Mini разбра, че автомобилите на компанията не трябва да са "мини", за да бъдат успешни. Пример - наскоро представеният рестайлинг на второто поколение Mini Countryman. Най-големият Mini в историята на марката се утвърди като добре реализиран модел на всички автомобилни пазари. В САЩ Mini Cooper все още превъзхожда Countryman, но не много. Като цяло вторият представлява над 30% от продажбите на компанията.


Mini


Наличието на неголям кросоувър се оказа много полезно за Mini и възниква въпросът дали има планове за по-големи модели. В разговор с чуждестранни медии ръководителят на проекта Оливер Хайлмер категорично заяви, че това наистина е така.

Хайлмер с половин уста каза, че идеята е появата на кросоувър с големи размери. Ако е така, не се знае дали ще се ограничи само до двата големи автомобилни пазари - Европа и САЩ. Едно е сигурно: Mini вече има шаси за такъв модел. Модулната архитектура BMW UKL2 поддържа не само настоящия Countryman, но също така BMW X2 и новото BMW 2 Series Gran Coupe.


Mini


Засега от Mini не са направили официално изявление по този въпрос. Ако обаче планът за създаване на по-голям кросоувър все пак намери своето продължение, тогава някои дългогодишни последователи на марката, мечтаещи за по-малък, по обикновен хечбек, няма да са много щастливи.

0 от 500