IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine може да оцелее като производител на електромобили

Крайното решение ще бъде взето от новия шеф на Renault Лука де Мео

Групата Renault стартира план за съкращение на разходите, който постави под сериозна въпросителна дъщерната марка Alpine. Заводът в Диеп, който произвежда единствено модела A110, ще бъде преоборудван, но това не означава автоматично закриване на марката Alpine.


Alpine A110


Пред Autocar председателят на Съвета на директорите на Renault – Жан-Доминик Сенар, заяви: „Alpine е чудесен бранд и ние трябва много сериозно да се замислим за бъдещето му, тъй като то може да се окаже много важно за групата“.

Според информациите, в Renault сериозно обмислят възможността за превръщането на Alpine в марка, която произвежда само електромобили. Главният дизайнер на групата – Лорънс ван дер Акер, смята подобен ход за неизбежен, не само заради новите екологични стандарти, но и заради очакванията на клиентите. Така електрическите коли на Alpine могат да се превърнат в аналози на Tesla Roadster или Lotus Evija.


Alpine A110


На свой ред Сенар допълни, че заводът в Диеп в момента не произвежда достатъчно автомобили, за да може в Renault да бъдат спокойни за неговото бъдеще. Това означава, че предприятието или ще бъде закрито или ще стартира нов проект, като производството на моделите на Alpine просто ще бъде преместено на друо място. Ако остане в Диеп, ще се наложи колосално преоборудване и задължително производство на електромобилите на Renault в нея.

Окончателното решение за бъдещето – както на марката Alpine, така и на завода в Диеп, ще бъде взето от новия генерален директор на Renault – Лука де Мео. Бившият шеф на SEAT ще заеме новата си длъжност от 1 юли 2020 г.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Mon sherry ( преди 3 години )
    На времето във този въпросен град Диеп който се намира във северна Франция имах жена французойка на име Одри беше много добра във леглото между другото този град е и крайморски
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    алпин може да оцелее само при фалит и забрава за рено!