fallback

Ръководство на Volkswagen одобри алианса с Ford

Съвместните проекти стартират с пикап и малък товарен фургон

Компаниите Ford и Volkswagen окончателно се договориха за сформирането на глобален автомобилен алианс още през януари миналата година, а сега ръководството на германския производител окончателно одобри споразумението.

Партньорството между двете компании стартира с обмен на технологии в областта на товарните автомобили – пикапи и малки фургони. След това то ще бъде разширено с сферата та създаване на електромобили и системи за автономно движение.

Първите два съвместни модела ще бъдат пикап и малък товарен автомобил за града, в чиято разработка основна роля ще играе Volkswagen. След това производителят от Волфсбург ще раздели с европейското подразделение на американския концерн последните си разработки в областта на електромобилите.

Партньорството между двете корпорации не предвижда размяната на акционерски капитал между тях. В момента Volkswagen е най-големият производител в Европа, докато Ford е на второ място в САЩ.

Бъдещото сътрудничество предвижда сериозна инвестиция от страна на германската компания във фирмата Argo, в която участие има и Ford. Фирмата Argo разработва изкуствен интелект и безпилотни технологии, като Volkswagen готви инвестиция от 3,1 млрд. щатски долара.

Снимки: Autoweek

fallback
  • #6
    Ха ха ( преди 3 години )
    Какъв ли ще е този пикап наречен голф така малко скосен одзат с дълга пошилка до достигането на размера на американските размери
  • #5
    ( преди 3 години )
  • #4
    Co2 пърдел ( преди 3 години )
    Само да не започнат да лъжат с емисиите Форд. Окачването на голф Форд им помогна да го направят. Имам чувството че vw искат да си изчистят имиджа така от дизелгейт. Няма нищо по хубаво от американски модел Форд за каране изключително *** устойчиви машини. Вага и те стават що годе.
  • #3
    о не ( преди 3 години )
    окипазиха форд край ...
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Ще имат достъп до Фокуса вАгаджиите, че да направяте един приятен хечбег накрая.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    ФВ Фокус и Форд Т-Рок :)
fallback
Последни