IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia сменя два модела с един напълно нов

Румънската компания подготвя всъдеходно комби

Компанията Dacia подготвя премиерата на всъдеходно комби, което ще замени два модела в гамата на марката. Новата машина ще заеме мястото на комбито Logan MCV и на компактния ван Lodgy, като ще получи салон със 7 места, твърди френското издание L'Argus.


Dacia


Според сведенията, новото всъдеходно комби ще използва архитектурата CMF-B на алианса Renault-Nissan, на която е изградено и третото поколение на седана Logan. Технически двата автомобила също ще бъдат идентични, като ориентировъчната дължина на новия модел ще бъде 4,5 метра.

Счита се, че в във френската група Renault, която е собственик на румънския производител Dacia, са недоволни от слабото търсене на компактния ван Lodgy. Затова и дизайнът на бъдещото комби ще бъде несвойствен за бюджетен автомобил. В същото време комбито ще запази практичността на Logan MCV, като това ще се комбинира с третия ред седалки и възможностите за трансформация на салона на Lodgy. 


Dacia


Благодарение на промяната, Renault ще спести пари, тъй като ще замени два продукта с един. Гамата силови агрегати на всъдеходното комби на Dacia ще повтаря тази на новите Logan и Sandero. Моделът ще получи бензинови тубомотори 1.0 и 1.3 TCe, както и турбодизел 1.5 dCi. На по-късен етап ще се появи хибридна версия E-Tech, състояща се от бензинов атмосферен двигател с обем 1,6 литра, два електромотора и скоростна кутия без съединител и синхронизатори.

Снимки: L'Argus

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zzztop ( преди 3 години )
    Как да се продава Лоджи, като струва почти 30 бона, а дрънчи като за 10. Ясно е че цените на колите хвръкнаха, но вече Дачия гони цените на Киа, а усещането е за много по-евтин автомобил.
  • #9
    8 rate up comment 5 rate down comment
    до 356 ( преди 3 години )
    "...търси винаги да е евтино, стоки заместители, вредни и опасни за здравето отпадни продукти..." Да за това 10+ годишния премиум търкалян/давен/горял/милионник/кърпен с подръчни материали е толкова повече кола. Безопасна и символ на здравина и класа.
  • #8
    26 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Простотия е според мен да се определя статуса на човек по кола, телефон и т.н. За мен колата е една тенекия с която колкото по- малко занимание имам по-добре. Защо да дам 200х. за нещо което ще загуби 80% от стойността си, освен ако не съм *** или мулти милионер е простотия.
  • #7
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А преуспели меринджеи си купуват топ лимузини секънд сенд, превъртели километража
  • #6
    12 rate up comment 14 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    До #3 Именно.Шир потреба залива света, това е световният потребител-масовият.Той е олицетворение на невежество, простотия, мизерията, дивотия и пороци, не учи,не се стреми да се развива до професионалист, затова изнемогва от логична бедност и затова търси винаги да е евтино, стоки заместители, вредни и опасни за здравето отпадни продукти.Така е и в БГ да не казвам колко са %.Вие си знаете.Лоша работа,но е така. Будното Българско общество наред от всичкия си гнет,се задушава и от тези,но това е!
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Max ( преди 3 години )
    Колегата е написал,че най-грозните автомобили за всички времена за него са Фиат Мултипла и Хонда Стрийм.Нека все пак да погледне Понтиак Ацтек :))
  • #4
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Karik ( преди 3 години )
    Дачия е абсолютен удар както за Рено, така и за Румъния, хубава, грозна- продава се, върви като топъл хляб. Аз лично имах Логан за 19500, направих 300000 и я продадох за 3500. Изключително практичен автомобил
  • #3
    10 rate up comment 46 rate down comment
    Ней ( преди 3 години )
    Това Лоджи ми е в личният топ 3 на най-грозен автомобил за всички времена, като отстъпва само на Фиат Мултипла и Хонда Стрийм. Един колега по-долу е използвал две взаимоисключващи се понятия в коментара си: Рено и късмет... Тези думи не могат да стоят в едно правилно изречение, Рено /Пежо са убийци на автомобилостроенето с евтините си подобия на автомобили, задушават истинските марки с евтините си еднодневки, които са на техн. ниво от края на 80те години, направени от долно пробна пластмаса!
  • #2
    32 rate up comment 4 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Комшиите извадиха късмет с Рено. Евала!
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Значи нещо като 20см по-дълъг Дъстър на по-модерна платформа и опция за 7 места