fallback

Tesla Model 3 става кабриолет, но не е никак евтино

Преобразяването на електромобила излиза колкото неговата стойност

Американското тунинг-ателие Newport Convertible Engineering (NCE)  предлага услуга за превръщането на най-достъпния електромобил на Tesla – Model 3, в кабриолет със свалящ се покрив. Услугата обаче не е никак евтина – вариантът с електрически механизъм за сваляне и поставяне на покрива излиза 39 500 долара. В същото време базовата цена на Tesla Model 3 е 39 900 долара.

Високата цена се обяснява със сложността на преработката. За да може стандартният Model 3 да се превърне в кабриолет, се налага специалистите първо да го разглобят напълно, да усилят конструкцията на каросерията и да да заменят железния покрив с такъв от плат.

Все пак клиентите могат да икономисат средства, като си поръчат кабриолет без функция за електрическо сваляне на покрива. В този случай това става механично, тост на ръка, но пък цената е с 29 500 долара.

От ателието съобщават, че преработката на електромобила в кабриолет отнема между 2 е 3 месеца, като клиентът трябва да достави собствен Model 3. Компанията NCЕ има представителства в цял свят, така че е готова да изпълнява поръчки почти навсякъде.

През 2014 г. от Newport Convertible Engineering предложиха на Tesla съвместно производство на 5000 кабриолета на базата на Tesla Model S, предназначени за пазара в Китай. Тогава доработката на електрическия седан беше оценена на 29 000 долара, но проекта така и не беше одобрен.

Снимки: NCE

fallback
fallback
Последни