fallback

Toyota реши с какво ще смени Prius след време

Концептуалният LQ electric ще се появи в серийно производство (ВИДЕО)

Често големите производители показват впечатляващи концептуални модели, които така и не стигат до серийно производство. Очакваше се, че представеният на изложението в Токио през 2019 г. Toyota LQ electric concept също ще попадне в тази категория, но според японското издание Spyder7, в компанията планират да го превърнат в сериен модел.

Според информациите, дизайнът на бъдещия електромобил до голяма степен ще повтаря този на концептуалната машина. Някои елементи – като стъклените панели върху вратите, например, все пак ще отпаднат. Задните колела пък няма да бъдат покрити, както е при прототипа от 2019 г.

В концептуания модел Toyota е интегрирала и изкуствен интелект, наречен Yui. Японците твърдят, че той усеща настроението и желанията на човека и променя настройките в автомобила спрямо тях. Например, Yui може да увеличи или намали музиката, да включи климатика и да се погрижи за осветлението. Освен това, LQ разполага и с автопилот от четвърто ниво, но при серийната версия той ще отпадне.

По данни на изданието, пазарният вариант на електромобила ще използва електическото задвижване на Lexus UX 300e. Основно роля в него играят електромотор с мощност 201 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 54,3 кВт/ч. Пробегът с едно зареждане ще е 300 км, въпреки чe при UX 300е той е около 400 км.

Производството на серийния LQ трябва да стартира през пролетта на 2021 г., като първият пазар, на който ще стъпи електромобилът, е този в САЩ. В Toyota възлагат големи надежди на модела, като именно той ще трябва постепенно да замени хибрида Prius в гамата на марката.

Снимки: Toyota

fallback
  • #6
    ( преди 3 години )
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами последният Аурис изглежда доста добре, новата Корола също. По-красиви са от новите Голф и Фокус.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Предвид че Тойота са най-успешния производител в историята - да не би случайно проблемът с дизайна им да е единствено в разбиранията за дизайн на ***?
  • #3
    кво речи!? ( преди 3 години )
    Синята кола от първата снимка прилича на фейс-лифт на Фиат" Пунто"
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Прав си, само че и мозъци няма в компанията.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези хора защо упорито се трудят да се загнездят в съзнанието ми като дългогодишен производител на най-грозните автомобили? Толкова мозъци явно са се събрали там, а един дизайнер не се явява да им създаде приятна за окото линия на всички модели...
fallback
Последни