IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lexus IS ще получи V8 с 471 коня

Спортната модификация отпада от гамата на модела

Новото поколение на Lexus IS, коeто ще се води моделна година 2021, ще получи V-образен двигател с 8 цилиндъра. От гамата на модела обаче отпада спортната модификация IS F, съобщава японското издание Best Car.


Lexus IS


Според информациите до момента, ръководството на Lexus е взело решение да оборудва седана с 5,0-литров V8 двигател, който ще развива мощност от 471 к.с. Същият мотор се поставя на купето  LC 500 и на RC F.

Вече е известно, че спортна версия IS F не се предвижда за модела, така че модификацията Lexus IS 500 ще е най-мощната в гамата. Инженерите на Lexus са на мнение, че този вариант ще предлага превъзходно поведение на пътя и комфорт при дълги пътувания, без да бъде оборудван със спортно окачване и по-остри настройки на управлението.


Lexus IS


Твърди се, че бъдещият седан ще използва сегашната платформа на модела, която ще бъде съществено доработена. Това обаче не е сигурно, тъй като компанията може да разчита на архитектурата TNGA на Toyota, която беше създадена за екологични автомобили.

От Toyota нееднократно декларират, че целта пред компанията е пълна електрификация на моделната гама. Затова не се изключва възможността, новият Lexus IS да получи и помощ от електромотор, което ще го превърне в хибрид и ще го направи по-екологичен.

Lexus IS

Снимки: Motor

0 от 500