fallback

Toyota Highlander идва в Европа

7-местният всъдеход ще се предлага като хибрид

Японският автомобилен производител Toyota показа европейската си версия на 7-местния всъдеход Highlander и обяви, че моделът започва да се продава в Европа от началото на 2021 година. Цените се очаква да бъдат обявени малко преди появата му на пазара.

Всъдеходът с три реда седалки се присъединява към вече широката гама от кросоувър модели на Toyota за Европа, която включва C-HR, RAV4 и наскоро представения Yaris Cross. Моделът е изграден върху платформата GA-K на японската компания и изглежда почти идентичен с версията за северноамериканския пазар.

Toyota разкри само някои от размерите на Highlander, които са същите като тези на американската версия. Те включват 658-литров багажник, който може да бъде разширен до 1099 литра при сгънатият втори ред седалки, както и дължина от 4950 мм, а джантите са 20-инчови алуминиеви.

Още снимки - в галерията:

На европейските клиенти ще се предлага само хибридната версия на Highlander. Под капака има 2.5-литров бензинов двигател, който работи по цикъла на Аткинсън, по един електромотор на предния и задния мост и никел-метална хибридна батерия. Пиковата мощност е 244 конски сили (182 киловата) с емисии на CO2 от 146 грама на километър и среден разход на гориво от 6,6 л/100 км, измерени по новия цикъл WLTP. Според Toyota тези числа представляват най-добрата мощност спрямо CO2 емисии в сегмента.

Highlander ще се продава с гамата от системи за безопасност и помощ на водача Toyota Safety Sense. За Европа пакетът се състои от система за предотвратяване на сблъсък, адаптивен круиз контрол, разпознаване на пътните знаци, предупреждение за напускане на лентата на движение, автоматични дълги светлини и други.

Снимки: Toyota

fallback
  • #11
    Гост ( преди 3 години )
    Само сополанковци тука! Някой качвал ли се е на Хайлендър че да спами тука? Ай сиктир *** с *** недни!
  • #10
    Fan ( преди 3 години )
    Напиши Toyota Land Cruiser 300 и ще видиш какво подготвят за 2021
  • #9
    none ( преди 3 години )
    По бих се впечатлил ако започнат да продават в Европа / България Fortuner. Също толкова здрав и проходим е като Land Cruiser-a но по-евтин.
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Да направиш "груб" дизайн на градска, семейна ЖиБка е като да сложиш на прасе звънче.
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Само разбирачи тук..
  • #6
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Ръбозавър снегоринус
  • #5
    Смях ( преди 3 години )
    До #1 - съгласен съм с тебе, с една лека поправка, в ГЕЙропа нямат шанс. Така или иначе никога ГЕЙропа не била таргет за Toyota. До #2 Къде е LC, къде е Highlander? С това което си написал, по-добре не отговаряй :D, няма смисъл. С тези коментари, които чета, наистина сме в премиум ГЕЙропа-ТА. Ориз, жълто мълто, леща, боб..... далеч от ПРЕМИУМА, но пък най-скъпата марка коли?! А сега ДЕ?
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Хайландърът е по-малък и не е оф-роуд. На платформата на Камри е.
  • #3
    До #2 ( преди 3 години )
    Не. По-скоро Land Cruiser е за офроуд, а Highlander е за градско и магистрала.
  • #2
    Коментатор ( преди 3 години )
    Да не би да спират Land Cruiser-а?
fallback
Последни