IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-добри европейски коли с американски мотори

Тези машини съчетаваха най-доброто от два свята: елегантност и безскрупулна мощ

Eвропейските коли се харесват с повратливостта и с дизайна си. Американските разчитат на суровия чар на големите си V8 двигатели. Но какво става, ако се опитаме да вземем най-доброто и от двата свята? Всъщност отговорът е отдавна известен. Много от по-малките европейски компании принудително прибягваха към американски мотори, особено през 60-те и 70-те, просто защото нямаха средствата да си създадат собствени агрегати. Ето десет от най-добрите образци в това отношение.

Топ 10 европейски коли с американски мотори:


0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Krom ( преди 3 години )
    Всичките са красиви! В тези коли има дух и сърце. Съвременните изглеждат всички като електрически самобръсначки - лишени от емоция, без чар - подчинени или на абсолютния прагматизъм - следователно евтини и некачествени или на снобарията - безсмислено скъпи за да подчертаят кастовата разлика. Едно обаче е сигурно- аеродинамиката ги кара да си приличат. Но е тъжно все пак.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост_1123 ( преди 3 години )
    Eeee разбирам, че статията не е ваша, но трябваше да добавите SIN R1 на българина Росен Даскалов. R1 е с двигател на Дженерал Моторс 6.2 V8 или 7.0 V8
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    кое това? тук са десет
  • #2
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Абе, ( преди 3 години )
    Изглежда като дялана с теслата. Никаква естетика. Има къде, къде много по-красиви коли от това време. Тази прилича на недоносче на някой самозван майстор.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Loco ( преди 3 години )
    Красота! Но то не е и чудно - почти всичките са на Джуджаро, Бертоне, Фруа