IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Истинската кола на Тиф Нийдел ще ви изненада

ТВ-звездата е купил на синовете си не Q7, а 20-годишна Corsa

Ако се интересувате живо от автомобили, няма начин да не познавате Тиф Нийдел. Пилот, автомобилен журналист, дългогодишен водещ на Top Gear и след това на Fifth Gear, Тиф е една от най-чаровните личности в света на четирите колела.


Тиф Нийдел, Джеръми Кларксън

Тиф с Джеръми Кларксън по времето, когато заедно представяха Top Gear

Покрай карантината във Великобритания Тиф реши най-после да отговори на въпроса, който от години непрекъснато му задават фенове: каква кола кара в ежедневието си. Оказва се, че бившият ас, който има участие във Формула 1, 14 старта и едно трето място в 24-те часа на Льо Ман, и сблъсъци с легенди като Найджъл Менсъл, в нормалния живот предпочита... практично комби.

На практика никога не съм имал собствен автомобил, разказва Тиф - още от самото начало на кариерата му производители обикновено му предоставят модели за продължително ползване. "В началото карах Triumph TR7, после Saab, Porsche, Nissan, много BMW-та", разказва Тиф, който дълго бе посланик на баварската марка за Великобритания)". В момента кара Jaguar XF Sportbrake - "колата, която и сам бих си купил, с бензинов мотор отпред - очевидно, и задно предаване - също очевидно". Нийдел признава, че не е почитател на SUV: "Не съм SUV-шофьор. Колкото по-близо до земята е задникът ми, толкова съм по-щастлив".


Тиф Нийдел, Jaguar XF


Въпреки това семейната кола на семейство Нийдел е именно SUV - BMW X5, което Тиф е купил на съпругата си през 2008 ("Г-жа Нийдел харесва високата шофьорска позиция"). Днес то има 225 000 километра на километража и, ако не броим падналата емблема и подменени компоненти на въздушното охлаждане, е безпроблемна кола, която ще "изкара още няколко години", казва Нийдел.


Тиф Нийдел, BMW X5


Още по-любопитна е другата кола в семейството. Тиф не може да се похвали с чековата книжка на Джеръми Кларксън, но все пак е доста добре печелеща телевизионна знаменитост. Само че, вместо да купи на синовете си по едно Audi Q7, както правят някои български родители, той им е взел... Opel/Vauxhall Corsa. С 1.2-литров мотор с 16 клапана, тя е купена за 1000 лири, а после, когато двигателят счупил клапан, Тиф намерил друг за още 500 лири от една морга. Тази кола синовете му Хари и Джордж си делили в продължение на шест години.


Тиф Нийдел, Opel Corsa


"Трябваше да пробием дупка в пода да изкарваме водата, която влиза отнякъде, но това не е голям проблем, нали", смее се Тиф. "Всъщност това е толкова забавна кола, че понякога я вземам назаем, просто за да си поиграя с ръчната скоростна кутия". Надявам се това да отговаря на най-често задавания ми въпрос и занапред да не го чувам повече, казва в заключение Нийдел.

 

 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 3 години )
    Няма значение КОЛАТА, има значение ВЪЗПИТАНИЕТО ! Ако не си го възпитал, и със ЗАЗ ще прави поразии !! Ако е възпитан правилно, и хеликоптер да му купиш-няма да имаш проблеми !!
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    Никой сериозен и преуспял човек не дава даром на децата си нищо. Вярно, плащат и скъпо образование, но само толкова, останалото децата си постигат сами.Точно затова синовете му имат Корса, а не "танк". Да се научат да се оправят сами, а не всичко на готово да получават както е в БГ.У нас... на мама и тати детето знае, че ще му дадат всичко и няма сила да го накара да учи и да се развива сам. Замислете се колко са прави... и така са почти всички богаташи в културната част на света...
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Прав си, ама ако не правиш като българите ще те изкарат ***!
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тиф е готино деде, жалко, че го махнаха от Fifth Gear, след него спрях съвсем да го гледам
  • #2
    22 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много,много си прав.Големи комлексари сме българите,егоисти и с ниска обща култура и без възпитание.Неможеш нищо да им кажеш...правиш му любезна забележка,оня отваря една уста...щях да хвърля квото си иска...аз на него ли съм щял да му кажа....С тва мислене няма как да сме добре.Не е възможно....но поне не сме и много умни...как да го разберем...те управниците са ни виновни за вс.Като бръкнеш в кофата за смет,което и да извадиш ще е все ***...
  • #1
    28 rate up comment 4 rate down comment
    Гражданинът X ( преди 3 години )
    Западноевропейците са хора със стил. Особено англичаните. Това са граждани от векове. Те не те гледат в обувките като говорят с теб, казват Добър ден!, не си хвърлят фаса през прозореца и чашката в реката и кофата през балкона! Нямат нужда да доказват нищо на никой. Българина е първо поколение с обувки, тресе го комплекса да не го помислят за беден ако не е с колата. Живее под наем и ходи скъсан, обаче колата, та колата...