IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart прави електрически кросоувър

Дължината му ще бъде 4 метра, пробегът - 400 километра

Брандът Smart е известен с автомобилите, които принадлежат към най-компактния клас. Напоследък обаче търсенето им по целия свят непрекъснато спада, което принуди марката да промени профила си. Очаква се компанията да започне производството на компактни кросоувъри, а първият от тях ще се появи през 2022 година. Авторитетното италианско издание Motori Online съобщава, че дължината му ще достигне 4 метра - близо почти 1,5 метра повече от Smart fortwo.


Smart кросоувър


Стана ясно също така, че новият модел ще се появи и на автомобилния пазар в Индия, където кросоувърите с дължина около 4 метра са много популярни. Вярно е, че в азиатската страна се доставят главно бюджетни модели, към които тези на Smart е все още е много трудно да бъдат причислени. Към днешна дата кросоувърът все още няма име.


Smart кросоувър


Платформата на модела ще бъде разработена от специалисти на китайската марката Geely, която сега притежава 50% от Smart. Кросоувърът ще бъде напълно електрически. Капацитетът на батерията му е 78 кВт/ч, което ще позволи пробег от 400 км с едно зареждане. За наличието на система за задвижване на всички колела все още не се знае нищо.

0 от 500