fallback

Новият Opel Mokka идва в началото на 2021 година

Кросоувърът губи "Х" в името си, ще има и електрическа версия

Opel има специална политика за именуване на моделите си. Всички кросоувъри имат буквата "X” в името си. Автомобили като Crossland X и Grandland X са ярки примери за това. В модела Mokka, който бе пуснат за първи път на пазара през 2012 г., "X" беше добавена към името през 2016 г. заедно с актуализацията му. Сега Opel показа първото изображение на замаскирания наследник на Mokka X, който отново ще се казва Mokka, без "X".

Според autoweek.nl, позовавайки се на представители на Opel, компанията е заета с тестването на новия кросоувър. Производителят твърди, че сглобяването на Mokka ще започне през последното тримесечие на 2020 г., а първите екземпляри ще бъдат доставени на клиентите в началото на следващата година.

Новият Mokka разделя шасито си с DS 3 Crossback и Peugeot 2008, което означава, че новият кросоувър ще се предлага и върху платформата CMF, която, освен всичко друго, ще позволи създаването на изцяло електрическа версия. Подобно на своите френски събратя, този електрически вариант вероятно ще получи батерия с капацитет 50 кВтч, която ще осигури пробег от 300 км за версията с електромотор с мощност 136 к.с. Несъмнено, бензиновите версии с PureTech двигатели също ще бъдат в списъците за поръчки.

По отношение на дизайна новият кросоувър Mokka е базиран на GT X Experimental, който Opel показа през 2018 година. Важни елементи на този концепт, който в известен смисъл ще се върнат към Mokka, са Opel Compass, кръстовидната форма на предния панел и Opel Vizor, който е повече или по-малко тъмна „маска“ отпред и панел от тесни фарове. Очаква кросоувърът да бъде напълно разсекретен малко по-късно тази година.

Снимки: autoweek.nl

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    На времето имаха много добра жипка. Казваше се Фронтера. Чисто Исузу си беше, но брандирано, като Опел и с опелска ламарина, която ръждясва. Въпреки всичко беше добра и евтина машина. От тогава нямат нищо добро в този клас. А сега под шапката на Пежо нещата няма да станат по-добре...
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Опел правеха доста прилични (за парите си) и здрави (с изключение на ръждата от моделите преди началото на 90-те) автомобили. Инсигнията беше също сполучлив модел, новата зафира и тя. После ги купиха от пежо и ги съсипаха. Тези извратени "сувове" mokka и grandland за нищо не стават. Не само при опел, но и при останалите производители. Малко, тясно, но високо и все едно е "жипка"
fallback
Последни