IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen възобновява работа през април

Заводите на компанията поетапно започват производството

Германският производител Volkswagen започва поетапно възстановяне на работния процес в заводите си по света, съобщиха от прес-службата на компанията.


Volkswagen заводи


Предприятията в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия) ще започнат работа още в понеделник, 20 април. Седмица по-късно – на 27 април, производственият процес ще бъде възобновен в предприятията в Португалия, Испания, Русия и САЩ, както и в останалите заводи в Германия. За началото на май е предвиден рестарт на производството в ЮАР, Аржентина, Бразилия и Мексико.

В компанията взимат всички необходими мерки за предотвратяване на разпространението на коронавирусната инфекция, като помещенията в заводите за така преоборудвани, че работниците да се държат на разстояние от 1,5 метра един от друг.

„Производството ще бъде възобновено в съответствие с настоящите наличности на части и компоненти от поддоставчиците, отчитане на държавните изисквания в Германия и в Европа, развитието на пазарните резултати по отношение на продажбите и произтичащите от това режими на работа на заводите. Независимо от развитието на всички тези фактори и процеси, основен приоритет на компанията ще остане спазването на строгите мерки за защита на здравето на служителите”, обявиха от компанията.

Самото възстановяване на работния процес всъщност стартира още на 6 април, когато поделението Volkswagen Group Components отвори своите германски заводи в Брауншвайг и Касел. Два дни по-късно ги последваха заводите в Залцгитер, Кемниц и Хановер, а от 14 април вече работят и полските заводи, за да бъдат осигурени надеждни доставки на компоненти за автомобилното производство в Китай.

Снимка: Volkswagen

0 от 500