IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW T-Roc ще получи и хибридна версия GTE

Общата мощност на задвижващата система е 241 конски сили

Компактният кросоувър Volkswagen T-Roc вече има доста версии, която включва стандартната, "напомпаната" T-Roc R и двувратата T-Roc Cabriolet. Въпреки това, германският производителят възнамерява да го допълни с мощна хибридна T-Roc GTE.


Volkswagen T-Roc


Както се знае, T-Roc е изграден върху гъвкавата моделна платформа MQB, която в пълна степен може да позволи на Volkswagen да адаптира хибридната задвижваща система към кросоувъра. Поради което, ако компанията реши да разшири версиите на модела, пред това няма да има никакви пречки.

Твърди се, че T-Roc GTE ще получи същия агрегат като в новия "напомпан" Golf. А по-специално - 1,4-литров бензинов двигател с турбокомпресор, който работи в тандем с електромотор. Общата мощност е 241 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Пробегът само на ток се осигурява от батерия с капацитет 13 кВтч.

Ако обаче на този въпрос се погледне от гледна точка на рентабилността, малко вероятно е такава версия да предизвика голям интерес на пазара. Причината е, че компанията има по-голям и по-мощен кросоувър - Tiguan, който ще получи електрифицирана версия и ще се появи на пазара съвсем скоро.

Много е вероятно германският производител да вземе окончателно решение за T-Roc GTE едва след като види какво е търсенето на електрифицирания Tiguan. По-нататъшната стратегия на компанията за хибридизация на моделната гама също ще зависи от това.

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Един от най-отвратителните модели на марката. Те и другите не струват, но този определено бие по грозота останалите. Толкова е скучен, че като го гледам ми се доспива, но като си помисля колко е грозно и се сепвам...