IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще намали производството с 1 млн. автомобила

Преструктурирането на компанията ще продължи до март 2023 година

Японският производител Nissan продължава да преживява тежък период, който стартира още при отстраняването на бившия изпълнителен директор Карлос Гон. Сегашната ситуация с пандемията от коронавируса допълнително влошава положението, което кара ръководството на японския производител да търси начини за измъкване от кризата.


Nissan


Според агенция Reuters, шефовете на Nissan подготвят нов план за преструктуриране, който ще бъде обявен през май. Първата точка от него ще бъде намаляване на годишния обем на производство с 1 милион автомобила. Това означава, че в компанията ще се поставят за цел 5 млн. продажби на година, а не 6 млн., както беше при предишния генерален директор Хирото Саикава.

Очакванията са новият план да бъде завършен през март 2023 г., като намаляването на продажбите със сигурност ще има сериозни последствия за Nissan. Предполага се, че 3 или 4 от заводите на компанията ще бъдат закрити, което ще доведе и до съкращаване на 10% от работниците.

Агенция Reuters се позовава на свои източници в Nissan, според което поставената цел от 5 млн. продажби на година може да бъде намалена допълнително заради кризата с коронавируса. Припомня се още, че в момента компанията търси кредитна линия на стойност 4,6 млрд. долара, след като обяви най-големите загуби в историята си – 238 млн. за периода октомври-декември 2019 г.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Умният ( преди 3 години )
    Трудно вече се лъжат хората.С навлизането на интернет що автомобилни компании ги отнесе вихъра...
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Най -голямата пародия на автомобил в премиум клас-инфинити ръйш, луксозен нисан, майтап пълен,R.I.P.
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    6, 5, 4, 3, 2, 1, фалит. Така се случва с назадничавите, технологично изостанали компании. Скоро и Койота.
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    А бе ... ( преди 3 години )
    каквото е минало през рено, от него Нисан не става! Още по-малко пък Инфинити ...
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 3 години )
    За какво им беше завода в Мексико .Забавиха пускането на Infiniti QX50 и Infiniti QX55.Така като 2008 пуснаха EX и FX.Затова марката напусна Европа и е пред закриване.И да си затворят централата в Женева че там са само некадърници с високи заплати,който освен да вдигнат цените на резервните части друго не могат.