IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разделя близнаците Navara и Frontier

Техническото развитие на двата пикапа поема в различни посоки

Пикапът Nissan Frontier е един от най-възрастните модели на пазара, тъй като се появи на пазара още през 2005 г. заедно с близнака си Navara. Всъщност, в продължение на повече от 10 години това беше един и същ модел, съществуващ под различно име за различни пазари.


Nissan Frontier


Само, че Navara получи нова генерация през 2014 г., докато в САЩ продължи да се предлага стария Frontier, който беше обновен съвсем наскоро. През февруари пикапът получи нов силов агрегат, а сега стана ясно, че Nissan ще продължи да развива модела.

Според информация на изданието Autoblog, което се позовава на инженери на Nissan, новото поколение на Frontier ще излезе на пазара през 2021 г. Пикапът ще запази старата си платформа, но дизайнът му ще бъде променен с цел подобряване на аеродинамиката. Освен това, в каросерията ще се използат по-леки материали.

Що се касае до гамата двигатели, то американският пикап ще се предлага само с един силов агрегат – появилия се през зимата 3,8-литров V6 с мощност 314 к.с., който се комбинира с 9-степенен автомат. Подобрената аеродинамика и олекотената конструкция трябва да помогнат за намаляване на разхода на гориво.

Въпреки пандемията от коронавирус, в Nissan не планират да преработват графика за премиери на нови модели. Така дебютът на новия Frontier ще бъде показан до края на годината. Същото се отнася и за представянето на новото поколение на кросоувъра Rogue/X-Trail.

Снимка: Nissan

0 от 500