IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-рядката Toyota Supra струва 42 000 долара

Тя е ярко жълта, тарга, с атмосферен двигател, автоматични скорости и десен волан

Жител на Австралия обяви за продажба ярко жълта Toyota Supra - специално издание на модела, пуснат за пазара в Япония. Както се оказа по време на удостоверяването на автомобила в официалния регистър на Supra, това се оказа най-редкият такъв модел в света - единственият в този цвят в каросерия тарга, атмосферен двигател и автоматична трансмисия.


 Toyota Supra


Според продавача именно липсата на трети педал може да изплаши повечето потенциални купувачи. Съдейки по информацията от регистъра на производителя обаче, откриването на жълта Supra с механични скорости също няма да е лесно. Общо са произведени два такива автомобила. Единият е оборудван с 5-степенна ръчна скоростна кутия, а вторият - с 6-степенна.


Toyota Supra


На този фон исканата от продавача сума не изглежда толкова голяма. Той е оценил добре поддържания японски спортен автомобил от 1998 г., чието оригинално състояние е запазено, на 42 хиляди щатски долара. Моделът е известен като Supra SZ, снабден е с легендарния 2JZGE двигател и 4-степенна автоматична трансмисия.


Toyota Supra


Австралиецът от арабски произход обаче твърди, че поради колебанията във валутните курсове, провокирани от епидемията от коронавируса, може да отложи продажбата на автомобила до по-добри времена. И не се знае каква ще бъде новата му цена.

Снимки: Drive

0 от 500