fallback

В Европа най-мощният Ford Mustang струва колкото Mercedes-AMG GT 43

Купето ще се продава срещу 109 990 евро, но не от дилърите на Ford

Австрийският дилър Peicher US-Cars, който внася в Европа американски автомобили, недостъпни по официалните канали, започва да продава Ford Mustang Shelby GT500. Цената на екстремния фастбек, най-мощният в историята на марката, е 109 990 евро. Толкова струва и базовият Mercedes-AMG GT 43.

Самата компания Ford реши да не предлага автомобила в Европа заради строгите екологични стандарти, но това не спира фирми като Peicher US-Cars. Австрийците са готови да продадат колата на всеки желаещ, но печалбата им ще е доста сериозна, тъй като в Щатите Mustang Shelby GT500 струва 72 000 долара (65 500 евро).

Под капака на Mustang Shelby GT500 е поставен V8 с обем 5,2 литра, който развива 770 к.с. и 847 Нм. Моторът се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия Tremec с два съединителя. Динамичните данни за на фастбека все още не са обявени, но се знае, че той ускорява от място до 100 мили в час (161 км/ч) и после спира напълно за 10,6 секунди. За сравнение, Bugatti Veyron прави това упражнение за 9,9 секунди.

За същите тези 109 990 евро Mercedes-AMG GT 43 предлага турбодвигател с 6 цилиндъра с 48-волтов електромотор EQ Boost, развиващи 367 к.с. и 500 Нм. Скоростната кутия е 9-степенен автомат AMG Speedshift TCT. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди и развива до 270 км/ч.

Снимки: Ford

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Комунизъм е и още как. Това да ти налагат централно от Брюксел какво да развиваш, какво да сееш, какво да отглеждаш, квоти за износ и производство и др.подобни шмекерии. Поне през комунизма имаше ясно разпределение кой каквок ще прави, а сега големите цакат такива, като нас и от производители ни превърнаха само в потребители на боклучавите стоки и храни, които произвеждат. За коли в САЩ се плаща мито, а за коли в ЕС се плаща не само то, но и мнооого др.неща плюс ДДС. В САЩ няма ддс.
  • #3
    Брандо ( преди 4 години )
    Мустанга е пълен с евтинарски изпълнения и затова е на тази цена !
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    В САЩ също има мита за европейския внос. Никакъв комунизъм не е това, а протекционизъм. През комунизма, ако си беше купил Мустанг от САЩ с внос в контейнер, щеше да лежиш в белене или да ти го вземат. Тук ще си го караш като пич. Разлигавени сме от лукс...
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Цената е ОК за това, което предлага. А печалбата на вносителя не е толкова голяма, защото за да я внесат в ЕС трябва да платят ДДС, акцизи, сертификати, еко такси и още една камара европейски простотии. В ЕС ни съдират кожите, за да има паркчки за онези кърлежи от Брюксел. Отървахме се от комунизма, но се натресохме на още по-голям и лош.
fallback
Последни