IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen няма да се откаже от механичните скорости

Докато има хора, които ги търсят, ние ще ги предлагаме, обещават от компанията

Volkswagen няма да се откаже от механичните скорости

Плановете на Volkswagen не включват отказване от механичните скоростни кутии, заяви в интервю за Autoblog - Матиас Рабе, който е ръководител на отдела за техническо развитие на подразделението Volkswagen Passenger Cars. Топ-инженерът беше категоричен, че компанията му ще запази трите педала в автомобила, докато все още има хора, които търсят ръчни скоростни кутии.

Рабе обаче не пожела да разкрие, дали новият VW Golf R, който ще дебютира до края на годината, ще се предлага с механични предавки. Представена наскоро версия GTI (на снимката) стандартно е оборудвана с 6-степенна механична трансмисия, но дизеловият GTD и хибридният GTE са достъпни само с „роботизирана” DSG с 6 и 7 предавки съответно.

VW Golf GTI

В момента VW продава градският мъник Up! GTI и Polo GTI с ръчни скорости, като при втория модел се предлага и DSG-трансмисия. Според Рабе, ръчната смяна на предавките е важна за компанията като цяло, а не само за някои отделни нейни модели. А причината е, че все още има много клиенти на бранда, които искат да имат механични скорости, а не автоматични.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    ЗЗз ( преди 4 години )
    Аз се питам докога ще слагат 5 степенни ръчни на Голф? Това е отживелица.
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Не съм фен на ФВ, но съм фен на ръчните скорости. За мен, с моя начин на шофиране, автоматика не е подходящ. Предпочитам да карам ръчни скорости, не ме мързи да сменям скорости и знам кога и защо да ги сменям. В 80% от случаите не ползвам спирачка, спирам с "моторната спирачка". Ползвам спирачка относитено рядко и леко (като изключим редки случаи).