fallback

Audi R8 V10 предизвиква Lamborghini на Зеления ад

Ще позволи ли VW Group на марката с 4-те кръга да атакува рекорда на "Нюрбугринг"?

Компанията Audi е регистрирала в европейския патентно ведомство търговската марка R8 Green Hell, съобщава германското издание Automobile Magazine.

Green Hell („Зеления ад“) е прозвището на Северната дъга на „Нюрбургринг“, като то е измислено още през 60-те години на миналия вещ от трикратния световен шампион във Формула 1 – Джеки Стюарт. Това е едно от най-трудните трасета, като автомобилните производители непрекъснато се надпреварват за най-бърза обиколка в различните класове. Това означава, че най-вероятно Audi R8 Green Hell ще се окаже специална версия на R8, която ще се опита за подобри рекорда на Северната дъга за серийни автомобили.

Проблемът обаче е, че в момента най-доброто постижение принадлежи на Lamborghini Aventador SVJ, след като през лятото на 2018 г. италианската суперкола с мощност 770 к.с. записа 6 минути и 44,97 секунди и изпревари Porscge 911 GT2 RS (700 к.с.), чието време беше 6 минути и 47,секунди. Назад остана и електрическият NIO EP9 – 6 минути и 45,6 секунди.

Компанията Audi и Lamborghini обаче влизат във Volkswagen Group и не е ясно, дали концернът ще позволи подобно противопоставяне. Не се знае и дали R8 Green Hell ще успее да изпревари Aventador SVJ.  Знае се само, че новата версия е с намалено тегло, нови настройки на окачването и повишено мощност. При сегашното Audi R8 V10 Performance quattro 5,2-литровият V10 атмосферен мотор развива 620 и 580 к.с., като позволява максимална скорост от 331 км/ч. В същото време обаче на друг роднина – Lanborghini Huracan Evo, този мотор развива 640 к.с. и 600 Нм.

Снимки: Audi

fallback
  • #7
    Ауди ( преди 4 години )
    Статията малко копи-пейст в Гугъл транслейт.А Ламборгини и Порше не са под една шапка ,че дали щяли да позволят на ауди да се пробва срещу Ламбо?
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 7:32.00 на същата тази писта.
  • #5
    абеее ( преди 4 години )
    Хахахаа! Ламбото изпреварило Поршето с третото време, обаче назад останал и електрическият Nio EP9, който всъщност е тогавашния шампион. Първият изпреварил третия, като назад останал и втория хихихии. Поршето с 2 секунди назад а разликата между Ламбото и електромобила е 0.6 т.е. лек повей на вятъра и едно мигване повече за шофьора.
  • #4
    Гост ( преди 4 години )
    До 2. Предополагам имаш предвид Koenigsegg. Ако е така си се объркал - те така и не направихо официална бърза обиколка. Така че за сега си е Aventador SVJ.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Че...те не са ли почти една и съща кола?
  • #2
    Гост ( преди 4 години )
    Стига с тия реклами. Кьонгсег е сериен и ги размаза тия на ринга
  • #1
    Betko ( преди 4 години )
    Hihi parvo da si slojat tehen dvigatel,togava da predizvikvat ;)
fallback
Последни