IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа 6 редки модела за 35,6 млн. долара

Машините представляват различни версии на Chiron

Bugatti показа 6 редки модела за 35,6 млн. долара

Френският автомобилен производител Bugatti показа впечатляваща автомобилна колекция, която се състои от 6 автомобила. Нейната обща стойност е 35,6 млн. щатски долара. Всички коли в тази група представляват версии на Chiron - единствения към момента модел, предлаган от компанията.

Нека видим отляво надясно, какво прави всеки един автомобил в колекцията толкова специален? 

На света има само 60 бройки от Bugatti Chiron във версията Pur Sport с цена от 3 млн. щатски долара. Тази уникална версия на хиперколата е създадена за получаване на максимално удоволствие от шофирането, а не за постигане на максимално-възможна скорост. Това става благодарение на аеродинамиката, която е ориентирана за подобряване на скоростта в завоите. Chiron Pur Sport е хиперкола за водач, който игнорира пиковите характеристики за по-добро усещане от шофирането.

Следва Bugatti Centodieci, чийто тираж е едва 10 единици. С този модел марката отдава почит на легендарното EB110. Цената на всяка кола е тази серия е 6 млн. долара, като това се дължи не само на по-мощния 8,0-литров W16 двигател (1500 к.с.), но и на уникалния дизайн.

Продължаваме с Bugatti Super Sport 300+, който в момента е най-бързият сериен автомобил на планетата с рекорда максимална скорост от 489,14 км/ч. От него са произведени само 30 бройки, като всяка струва 3,5 млн. долара.

След това идва ред на Chirion La Voiture Noire – най-скъпият нов автомобил в света с цена от 11 млн. долара. Това е най-луксозната и най-ексклузивна модификация на хиперколата Chiron, като едновременно с това високоскоростното купе е ориентирано и към комфорта.

Bugatti Divo

Групата завършва с Bugatti Divo (на снимката), който може да е похвали със специално разработена аеродинамика, която генерира максимална притискателна сила. От компанията твърдят, че Chiron Divo е хиперкола с 1500 к.с., която е готова за състезания.

Снимки: Bugatti

0 от 500