IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как бракуват колите на американските дипломати?

Видео показва процеса по унищожаването на седем бронирани автомобила

Как бракуват колите на американските дипломати?

Очевидци заснеха в Казахстан процеса по унищожаване на седем изведени от употреба бронирани автомобила, собственост на американското посолство. Четири всъдехода Toyota, един пикап на японската марка, Chevrolet Suburban и Cadillac седан бяха унищожени от строителна техника. Процесът на бракуване беше зорко контролиран от американски дипломати.

Съдейки по видеото, на бракуване бяха подложени рестайлингов Toyota Land Cruiser 100, три бройки Toyota Land Cruiser 200, включително версия с повишен клирънс и ролбар, както и пикап Toyota HiLux. Унижощени бяха също така два автомобила, които по статут се падат на американския посланик - седан Cadillac DTS и кросоувър Chevrolet Suburban.

Бронираните автомобили нямат никакви механични повреди или следи от корозия: те изглеждат доста прилични и вероятно са произведени в периода през 2002-2012. Не се съобщава защо американците са решили да бракуват тези добре поддържани автомобили. Вероятно техниката подлежи на извеждане от експлоатация съгласно вътрешните стандарти и замяната й с нова. Изпращането й в САЩ ще струва повече от бракуването, а освен това според американските закони продажбата на бронирани автомобили на частни лица е забранено.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    У нас с РПГ-та почти не се стреля. Пет пъти във военното училище съм стрелял, а после, като офицер нито веднъж на стрелби не са отпущали да стреляме. А за новобранците изобщо. Само на теория учат устройство и как се стрела, а на практика не. Единствено при подготовката за изпращане на военни контингенти на наши военнослужещи в чужбина имат стрелби с РПГ и това е. Не се отпущат никакви средства за армията за съжаление.
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хАмерикански простотии да унищожават подобни автомобили. Явно има неща вътре, които не са за пред хората. Също така могат да се ползват тези автомобили, като коли, които да се изследва подробно и да се намерят къде са слабите страни на бронировката и там да се атакуват бъдещите такива. Не зная, но това за мен е малоумие да се унищожават подобни коли.