fallback

Водката не спасява от коронавируса, но отнема шофьорски права

Това видео показва, че паниката често води до неправилни решения

Докато учени и лекари от цял свят работят върху създаването на ваксина срещу коронавируса, много хора се опитват да намалят опасността от заразяване, като се дезинфектират с подръчни средства. Някои от използваните препарати могат да вкарат човек в голяма беля. 

Доказателство за това е случай от Филипините, където президентът Родриго Дуарте въведе всеобща карантина, за да спре разпространяването на заболяването. Мотоциклетист, който се прибира към дома си е спрян от лекари и полицаи на контролно-пропускателен пункт, където се оказва, че има висока температура – 38 градуса. Във видеото се вижда, че тя е проверена на два пъти.

Мъжът е запитан, защо обикаля улиците в такова състояние, като отговорът му е, че е вдигнал температура, след като е изпил няколко водки, преди да потегли към дома си. Той смятал, че алкохолът ще му помогне да избегне заразяване с коронавирус.

Тъй като и във Филипините шофиране след употреба на алкохол е незаконно, мотоциклетистът е лишен от права за управление и е пратен в стационар, където ще бъде наблюдаван. Не се съобщава, дали мъжът е болен, но е потвърдено, че употребата на алкохол може да доведе до временно покачване на температурата на човешкото тяло, съобщава ABS-CBN.

По данни на Световната здравно организация, употребата на алкохол по никакъв начин не предотвратява и не задържа разпространението на вируса.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    да вдигнеш 38 градуса от алкохол? Абе май си е болен и се е "лекувал" този...
fallback
Последни