IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla този път изпревари срока с 6 месеца

Първите бройки от Model Y ще бъдат доставени на клиенти на 13 март

Tesla този път изпревари срока с 6 месеца

Американският производител Tesla си е извоювал репутацията на компанията, която не пазва крайните срокове, в това число и за доставката на автомобили на крайните клиенти. Това се случи с първите Model S, Model X и Model 3, като графикът за техните доставки беше променян няколко пъти. Сега обаче нещата са явно променени, като това се отнася за четвъртия модел на марката (ако не броим Roadster, който ще излезе в ограничен тираж).

По време на премиерата на Model Y през миналата пролет, генералният директор на компанията Илон Мъск обяви, че продажбите на кросоувъра ще стартират през есента на 2020 г. След това на няколко пъти от компанията съобщаваха различни дати, като една от тях беше 15 март, но никой не повярва, още повече след случилото се с първите 3 модела на марката.

Оказва се обаче, че първите доставки на Model Y до крайни клиенти ще бъдат осъществени още на 13 март (петък), съобщава изданието Electrec, като се позовава на клиенти на компанията. Те са били уведомени чрез фирмения акаунт на Tesla, че ще получат своите кросоувъри на 13 и 14 март.

Ако се съди по публикуваните от бъдещите собственици VIN-номера, то компанията ще достави 1700 бройки от Model Y. Броят непрекъснато расте, тъй като само пред седмица ставаше дума за 400 автомобила, като това е сериозен пробив от страна на Tesla. През първите седмици на продажби на Model 3 на клиентите бяха предани по стотина бройки.

Експерти посочат, че компанията на Мъск е успяла да се справи с всички производствени проблеми и нещата тепърва ще се развиват в положителна посока за най-големият производител на електромобили в света.

Снимка: Tesla


.

0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 4 години )
    Къде оня вагин-ал-ски фен сега на Мяуди и швабен зи каскен? То не е само те. Всички автопроизводители с много малки изключения затънаха в технологии от миналия век, вместо да се концентрират върху развитието на батериите и инфраструктурата за зареждане. Много хитър и далновиден ход на Мъск.
  • #2
    1 rate up comment 14 rate down comment
    FF ( преди 4 години )
    Аз не чувам шумулене на парички откъм твоя Люлунски гълабарник...хайде копие от поръчката в ефира моля... евтин ***.
  • #1
    33 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не чувам нещо за фалит! Къде е оня напушения със сажди от нафтовата печка ТДИ да ни обясни кога ще фалира Тесла? Къде си селянино?