IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla този път изпревари срока с 6 месеца

Първите бройки от Model Y ще бъдат доставени на клиенти на 13 март

Tesla този път изпревари срока с 6 месеца

Американският производител Tesla си е извоювал репутацията на компанията, която не пазва крайните срокове, в това число и за доставката на автомобили на крайните клиенти. Това се случи с първите Model S, Model X и Model 3, като графикът за техните доставки беше променян няколко пъти. Сега обаче нещата са явно променени, като това се отнася за четвъртия модел на марката (ако не броим Roadster, който ще излезе в ограничен тираж).

По време на премиерата на Model Y през миналата пролет, генералният директор на компанията Илон Мъск обяви, че продажбите на кросоувъра ще стартират през есента на 2020 г. След това на няколко пъти от компанията съобщаваха различни дати, като една от тях беше 15 март, но никой не повярва, още повече след случилото се с първите 3 модела на марката.

Оказва се обаче, че първите доставки на Model Y до крайни клиенти ще бъдат осъществени още на 13 март (петък), съобщава изданието Electrec, като се позовава на клиенти на компанията. Те са били уведомени чрез фирмения акаунт на Tesla, че ще получат своите кросоувъри на 13 и 14 март.

Ако се съди по публикуваните от бъдещите собственици VIN-номера, то компанията ще достави 1700 бройки от Model Y. Броят непрекъснато расте, тъй като само пред седмица ставаше дума за 400 автомобила, като това е сериозен пробив от страна на Tesla. През първите седмици на продажби на Model 3 на клиентите бяха предани по стотина бройки.

Експерти посочат, че компанията на Мъск е успяла да се справи с всички производствени проблеми и нещата тепърва ще се развиват в положителна посока за най-големият производител на електромобили в света.

Снимка: Tesla


.

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Оппа, Мъск отново сипа на всички нефтовози да хапнат, браво! Това е бъдещето, *** държавите-бензиностанции откъде да знаят? Та зат'ва ще гризнат дръвцето, краят им се вижда...
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Elon Musk ( преди 4 години )
    Еми бацее, такива глуповати милиардерчета като Бил Гейтс и Джак *** да видат, че трилионер не се става само с лапане. За тая работа требе и акъл!
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Тия па не се спреха! Тоа па Мъск ко се е разработил? Лято идва - нема ли да одиш на море бе ***?!
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А какво пречи на чичо му генеатора да ти зареди електричката? И колко бензинлстанции са с генератор да те питам? За веригата Шел ти гарантирам, че нямат. Мой роднина държи един Шел и генератори в оборудването, което се доставя от Шел нямат. Не вярвам и другите вериги да имат, но както и да е. Горивото тиго карат от други държави, нефт, преработка, доставка и някъде,ако се скъса веригата и си на сухо, докато ток можеш сам да си произвеждаш и да си зависим само от слънцето. Схващаш ли или още не?
  • #9
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ти бензиностанция поне на картинка виждал ли си понеже аз не съм виждал но на един приател чичо му работи на бензиностанция и каза че имали генератор който работи на дизелово гориво и като няма ток го палят и тъкътъктък произвежда електрони сега незнам дали е вярно но можеш дапиташ някой
  • #8
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като спрат тока, как ще си заредиш 6, 8, 10, 12 цилиндровия кошник бе *** ВАГенски? Колонките на бензиностанциите работят на ток. Помпите дърпащи горивото, за да ти дойде на пистолета с който зареждаш са на ток. Каси, компютри, софт си искат ток. Ама от детолковаакъл да го помислиш! А електричката, като спрат тока има вариант да я заредиш, ако си със соларни панели, докато, ако ти спрат горивото, доставките и дори тока с кошницата с цилиндрите само ще се снимаш.
  • #7
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Унуфрий ( преди 4 години )
    Майтсп няма, ако спрат тока отидоха в канала електричките. Освен ако нямаш собствена фотоволтаична станция за зареждане, а в щатите имат доста хора.
  • #6
    2 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    един медиен вирус срина икономиката на европа не ми се мисли какво ще се случи като спрът тока става тегаво така че който има пари да купува 6 8 10 12 цилиндъра и да се радва на живота
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Никой не повярвал. Единственият неповярвал е авторът на статията. Мъск от ясно - по-ясно си каза на конференцията, че доставките започват през март. Едно е туитър, но на финансовите конферентни разговори никоя компания не си позволява да говори глупости. Да не говорим, че 2 месеца преди това имаше снимки, как тестови Модел У излизат от заводите с десетки и стотици.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    как се радваме.. щастие.. човек ще каже, че даже може и да си купим някога...