IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover ще направи конкурент на BMW X1 и Mercedes-Benz GLA

Най-малкият Defender ще е с 5 врати и ще струва около 30 000 евро

Land Rover ще направи конкурент на BMW X1 и Mercedes-Benz GLA

Ръководството на Land Rover е потвърдило появилите се слухове за появата на още по-малка като размери версия на новото поколение на Defender. Шефовете на британската марка смятат, че трябва да предложат на клиентите си подобен автомобил, който да се конкурира с BMW X1 и Mercedes-Benz GLA.

Според изданието Which Car, най-малкият Defender ще бъде изграден на опростена и намалена като размери алуминиева платформа на Land Rover. Екстериорът ще в стила на оригиналния модел, като тази версия ще се предлага единствено с 5 врати (за разлика от Defender 90, който ще е с три врати).

Land Rover Defender

Гамата двигатели за компактния всъдеход ще се състои от 3- и 4-цилиндрови двигатели, като ще има и хибридни версии. Системата за задвижване на четирите колела ще се предлага като опция. Любопитното е, че моделът ще се казва Land Rover 80, тоест няма да има Defender в името си, като ще струва около 30 000 евро, което е наполовина по-евтино от самия Land Rover Defender.

В компанията обмислят разширение на семейството и в друго посока. Вече е известно, че всъдеходът ще излезе в модификации 90 и 110, но може да получи и 130. Тя ще е на базата на 110, но ще има удължена каросерия, което ще позволи добавянето на трети ред седалки.

Снимки: Land Rover

0 от 500