IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци превърнаха Porsche 911 във всъдеход за Дивия запад

Ruf Rodeo Concept обича неравните пътища и каубойските ботуши

Германци превърнаха Porsche 911 във всъдеход за Дивия запад

По-добре късно, отколкото никога: германската тунинг-фирма Ruf трябваше да покаже в Женева новата си интерпретация по темата Porsche 911. След отменянето на автосалона минаха няколко дни, преди снимките и официалната информация за Ruf Rodeo Concept да станат публично достояние.

Какво е Rodeo Concept? Според фирмата, всъдеход. Уникалната конструкция е изненадващо рустикална – с калници в различен цвят и допълнителни аксесоари за спонтанен излет сред природата.

Автомобилът дели карбоновото си шаси с моделите CTR Anniversary и SCR. Двойно предаване, значително по-висок просвет и гуми All-Terrain повишават пригодността за употреба извън пътя. Според Ruf по желание на клиентите може да бъде монтиран атмосферен 4-литров шестцилиндров боксер или двигател с турбо. Първият двигател се вгражда в SCR, където мощността му е 510 к.с. Кутията е шестстепенна механична.

Ruf Rodeo Concept

Предницата ни връща към легендарните рали-автомобили на Porsche. Тук виждаме кръгли допълнителни фарове, покрит с кожа ролбар и въже, багажник на покрива със светодиодни светлини, както и една лопата на задния капак.

Вътре Ruf Rodeo има седалки с основен мотив, вдъхновен от индианското изкуство в САЩ. С въртящо се колелце пред скоростния лост шофьорът може да регулира насочването на тягата между предните и задните колела. Снимките показват и специално подготвени каубойски ботуши с емблемата на Rodeo.

Ruf Rodeo Concept

„Когато започнахме да произвеждаме собствени автомобили, акцентът бе върху вълнението от шофирането“, каза маркетинг-директора на Ruf Естония Руф. „Rodeo Concept“ комбинира тази страст към автомобилите с любовта към уестърн-културата – една страст, която аз открих по време на следването си в Оклахома, САЩ. Този автомобил е вдъхновен от наши любими хора и от любовта ни към природата“, каза жената на шефа на фирмата Алойс Руф.

В момента Rodeo все още е студия, но изглежда сякаш готов за производство. Вероятно фирмата ще произведе няколко броя за клиенти с подходящо голям чек.

Вижте още снимки в галерията:

Снимки: Ruf

 

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 4 години )
    като фен на старите 911-ки, този екземпляр много ми харесва
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    По тази логика, ще взема една УАЗ-ка, ще и сложа двигател от МИГ29 и ще съм с най-бързата и най-скъпата УАЗ-ка.Същото е и това Порше.Да си ги карат по хубавите пътища и да се кефят, да оставят дивия запад (който вече не е много див) за другите возила :)