IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За какво да внимавате, когато миете джантите си?

Това трябва да направите най-късно при смяната на гумите

За какво да внимавате, когато миете джантите си?

С течение на времето върху джантите се натрупва мръсотия. Ако отделите време за почистване на демонтираните джанти на всеки шест месеца, няма вероятност упоритите замърсявания да се запечатат по време на съхранение и ще се радвате на джантите си по-дълго.

Какво ви трябва, за да почистите джантите?

Миене на джанти

За да почистите добре джантите, трябва да го направите сами. Преди да започнете работа, подредете приборите за почистване. Звездата на успешното почистване на джанти е - разбира се – почистващият препарат за джанти. Можете да го купите почти навсякъде. Дори най-скъпият продукт да не е непременно най-добрият, струва си да инвестирате в качеството. Колкото по-ефективно е почистващото средство, толкова по-малко трябва да търкате.
Но бъдете внимателни: почистващите препарати с високо съдържание на киселина могат да повредят материалите. Следователно трябва да изберете продукт с рН между 5 и 11.

След като бъде намерен подходящият препарат за почистване, все още се нуждаете от четка (или гъба) и кърпа за почистване. Те се използват за упорити замърсявания.

Миене на джанти

За да почистите джантите, поставете ги легнали на пода и ги поръсете изпръскайте добре с почистващия препарат. Оставете продукта да действа според инструкциите за употреба, изплакнете с вода и готово. В идеалния случай почистването на джанти е много лесно. В повечето случаи обаче все пак трябва да си помогнете с четка или кърпа за почистване. Ако е необходимо, можете да нанесете почистващото средство върху "проблемните зони" отново след първото преминаване, да го оставите да действа и след това да го премахнете с четката.

Миене на джанти

Ако джантите са чисти, облегнете ги на стената, за да изсъхнат. Така водата ще може да се оттече напълно. Когато изсъхнат и станат бляскаво чисти, можете да ги запечатате със специален продукт за по-дълготраен резултат.

Снимки: ADAC

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "За какво да внимавате, когато миете джантите си?" - за преминаващи къси поли.. позицията клекнал-уж-нещо-прави е добро прикритие...
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С водоструйката ги мия 1-2 пъти месечно без никакъв препарат и са като нови. Препарат се ползва, когато джантуите сте ги занемарили и натрупаната мръсотия и прах от накладките са толкова добре залепнали, че нямат махане дори и с препарат и търкане. Без водоструйка много трудно се мият и отнема време. Който имавъзможност да си купи водоструйка и да си ги мие често. С нея си мия и колатаи особено зимния сезон отдолу където се събира сол и луга и така няма гниене и корозия.