fallback

Как да реагирате, когато ви удари автомобил?

Професионалната каскадьорка Тами Беърд показва как да намалите пораженията

Представете си следния сценарий: стъпвате на уж празна улица и установявате, че не е толкова празна. Когато не остава време да се предпазите от приближаващата кола, често има само едно нещо, което помага: да избягате напред. Професионалната каскадьорка Тами Беърд обяснява как да направите това най-добре.

Правило №1: вдигнете крака

"Най-важното е да се качите на капака, защото не искате да отскочите и да кацате на асфалта", обяснява Беърд. Ако повдигнете крака си, който е най-близо до колата, увеличавате вероятността да бъдете качени на капака, вместо да бъдете хвърлени на земята. „Това, което искам да подчертая дебело е да няма тежест върху крака, който е най-близо до колата“, каза Беърд. Ако все още има време, каскадьорката препоръчва да отскочите от опорния крак и да се качите активно на капака.

Претърколете се и защитете главата си

Вече на капака, Беърд препоръчва да вдигнете ръце, за да предпазите главата си. Неизбежно следствие е, че ще се претъколите: или над предното стъкло, когато колата продължи да се движи или отново на пътя, ако водачът спре. Ако сте подготвени, може дори да паднете на краката си - ако не, важно е да продължите да защитавате главата си с ръце. След като попаднете на платното, трябва да го напуснете възможно най-бързо, за да избегнете друг инцидент.

Медицински преглед

Дори и да изглежда, че сте преживели сблъсъка с автомобила невредим, експертите препоръчват все пак да отидете на лекар за преглед. Сериозните вътрешни наранявания могат лесно да останат незабелязани в първите няколко минути поради повишеното отделяне на адреналин.

Снимки: Youtube

fallback
  • #1
    .. ( преди 4 години )
    Ако ще снимаме сцена за филм да.... а ***... Що за глупава статия... и с 40 да те удари някой (в БГ никой не кара с 40) литваш с много силно положение (както казват братята от ***'алата). и пррррр.... и после свети Петър се мъчи да те разпознае кой си....
fallback
Последни