IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите автомобилни марки в света

Германски бранд изпревари японски и корейски в класацията на Consumer Reports

Според доклада на изследователската агенция Consumer Reports, германската марка Porsche зае първото място класацията на най-добрите автомобилни брандове за 2019 година, като успя да изпревари японската Subaru и корейската Genesis. Специалистите направиха тези заключения въз основа на ексклузивни тестове и проучване на собствениците на автомобили. Най-добрите марки в този списък обикновено имат много предложения в моделната си гама, които винаги показват добри резултати.

В класацията на марките Porsche се изкачи с две позиции спрямо предишната година. Зад него са Genesis, Subaru и Mazda. Subaru се смъкна с 2 места до голяма степен благодарение на това, че прогнозираната надеждност на WRX седана се оказа под средното ниво. Най-добрия напредък пък показа Tesla, която се изкачи с 8 места поради повишената надеждност на седаните Model 3 и Model S.

Сред аутсайдерите промени няма. За най-лоши марки експертите определиха Fiat, Mitsubishi, Jeep, Land Rover, Cadillac, Jaguar, Alfa Romeo и GMC. От целия списък само Jeep Grand Cherokee бе включен в списъка на препоръчителните за закупуване автомобили от тези марки.

Класирането се извършва според общия резултат за всеки тестван модел. Една марка трябва да има поне два тествани модела, за да бъде включена в ранглистата. Общият резултат се основава на четири ключови фактора: тест на пътя, надеждност, удовлетвореност на собственика и безопасност.
 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Откакто Порше почнаха да си наричат моделите с турски имена, вече по Порше не се заглеждам. Фердинад Порше се върти в гроба си, научавайки, че има модел наречен Тайджан.
  • #7
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Истината за Опел. Не е здрава, разваля се постоянно, хиляда влудяващи проблемчета. И ръждясва по-бързо отколкото върви.
  • #6
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-лошите марки просто не са черпили кафе, така като гледам.
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поршетата са добир, ама под определен ъгъл на снимка изглеждат като настъпано жабче.
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Какви са критериите? ( преди 4 години )
    За мен най-добрата кола е опел. Здрава, не се разваля лесно, частите са евтини, харчи малко, движи се достатъчно бързо. Вярвам, че Джеф Безос няма да го впечатля с тези аргументи, но за мен са важни. А поршетата гледам, много много не ги купуват.
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста информативно за това колко харчи Клюндай за платени репортажи. Като им знам качеството и удоволствието от шофирането, няма как да заблудят експерт. ФВ се поспряха след като хванаха АДАК как са дописвали точки за Голф, защото им се стрували неестествено малко, но корейците изгряха на хоризонта.
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    356 ( преди 4 години )
    "Специалистите направиха тези заключения въз основа на ексклузивни тестове и проучване на собствениците на автомобили" надявам се и едните и другите да имат необходимият образователно-професионален технически-технологичен ценз.Второ да са дефинирани правилно критериите по оценяването, какви са използваните статистически методи и още повече какъв метод е приложен за проверка на данните /коректив/. Иначе всяка класация рискува да представи подвеждажа информация.Това се отнася за всички класации.
  • #1
    14 rate up comment 21 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Ми то Ауди отдавна си е по качествено от Бьрка Масло Вода и Магарцедеса