IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo направи кула от 4 камиона

На върха й стои шефът Роджър Алм (ВИДЕО)

Volvo направи кула от 4 камиона

Отделът за търговски превозни средства на шведската компания Volvo публикува видео, на което четири камиона се движат един върху друг. Лично президентът на Volvo Trucks - Роджър Алм, стои на покрива на последния влекач.

Клипът е заснет през нощта на празен път. При първите кадри през мъглата и дъжда се виждат само няколко чифта фарове, но когато кулата се приближава, става по-видима и на покрива й стои Алм, който под звуците на епична музика вдига ръце към небето на фона на множеството светкавици.

Кулата от камионите тежи 58 тона и достига височина 15 метра. Клипът е заснет още миналата година на тестовия полигон на компанията в шведския град Гьотеборг. Според инженера на Volvo Маркус Уикстрьом, който участва в снимките, около месец е отнело проектирането на кулата, за да могат всички да се убедят, че тя е напълно безопасна. Целият снимачен процес е запечатан в отделно 3-минутно видео.

С необичайния клип компанията реши да разкаже за четири нови камиона наведнъж: Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX, проектирани да работят в трудни условия. Последният чодел помогна на създателите на филма да поставят камионите един върху друг: благодарение на 38-тонната си платформа, която успя да издържи теглото на трите други камиона. А шофьор на въпросния Volvo FMX е жена - Бодил Александерсон.

Снимка и видео: Volvo Trucks

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всичко е реално. Има клип за making-a на рекламата.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    врвер ( преди 4 години )
    Как се движат един върху друг? Автора на статията сляп ли е? Само долния камион се движи, другите не помръдват
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Зи Зи топ ( преди 4 години )
    Тук според мен идеята е не толкова да се покаже, че камиомите на Волво могат да издържат тежестта си един на друг, това,че могат гарантирано да теглят(носят) огромен товар без проблеми.
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    само мърмота липсвапреди години имаше подобна реклама и с колите оказа се измама както и една друга реклама където Monster Truck газеха по покривите на автомобили само волвото нищо му нямаше защото купето беше подсилено с рамка за безопасност