fallback

Прототип на Polestar получи салон от преработена пластмаса

Коннцептът Precept показва посоката на развитието на дизайна и технологиите на марката

Марката Polestar разкри концептуалния модел Precept, чийто салон е изработен от рециклирани бутилки и риболовни мрежи. С новия продукт марката ще направи крачка в екологичното бъдеще, за да демонстрира как се развива стилът и в каква посока ще се развиват информационно-развлекателните системи.

Името на модела има своя мисия – да положи крайъгълен камък в историята на Polestar като независима компания и да представи уникалната дизайнерска философия, адаптирана към нови продукти.

По отношение на дизайна, Polestar е напреднал силно и вече не се асоциира непременно с моделите на Volvo. Формите са по-остри, а силуетът е с динамични акценти. Фаровете са представени в съвсем различна интерпретация.

Фирмата отбелязва „атлетичния минимализъм“, „аеродинамичната ефективност“ и наличието на пространство в областта на краката и над главата на пътниците на втория ред. Това се постига благодарение на дългото междуосие от 3,1 метра и акумулаторът, разположен в пода.

Polestar Precept се отличава с наличието на секция SmartZone вместо класическата радиаторна решетка. Тя интегрира 2 радара и камера с висока разделителна способност, която е покрита от прозрачен панел. На покрива е инсталиран активен далекомер за постигане на по-голяма видимост. Над SmartZone има слот, който притиска въздушния поток към каросерията и го ускорява, за да намали аеродинамичното съпротивление.

Прототипът няма странични огледала - вместо тях са поставени камери. Пластмасовите вътрешни панели и облегалките на седалките бяха заменени с биокомпозитен материал Bcomp, който е с 50% по-лек и съдържа 80% по-малко полимери. Тапицерията на креслата е от рециклирани пластмасови бутилки, а при производството на подовата настилка са използвани стари риболовни мрежи. Според компанията тези материали определят „новия лукс на премиум класа“.

Вътре си струва да се отбележи наличието на вертикален 15-инчов екран и цифрово табло с диагонал 12,5 инча. Те интегрират камери за проследяване на очите на водача и пътника, както и сензори за близост. С тях е възможно автоматично управление на яркостта на дисплеите, а също така предупреждават водача, ако той се разсейва от пътя за дълго време.

Снимки: Polestar

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    тия пък да не видят нещо от ауди а3 :D
fallback
Последни