IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бил Гейтс похвали Мъск, но си купи Porsche Taycan

Отговорът на шефа на Tesla не закъсня и той не беше особено приятен за милиардера

Бил Гейтс похвали Мъск, но си купи Porsche Taycan

Собственикът на компанията Microsoft - Бил Гейтс, който е един от най-богатите хора на планетата, също се предаде пред електрическите автомобили и вече е собственик на такъв. За голяма изненада, милиардерът предпочете Porsche Taycan, а не модел на Tesla. Новата придобивка вече е в гаража на Гейтс, където прави компания на няколко коли от марките Porsche и Lamborghini. 

В разговор с американския блогър Маркъс Браунли, милиардерът заяви, че е много благодарен на компанията Tesla и нейният директор Илон Мъск, тъй като те са направили електромобилите популярни. Въпреки това, Гейтс е предпочел отново да заложи на германската марка, тъй като винаги е бил голям фен на колите на Porsche.

Милиардерът все пак не пропусна да отправи и някои критики към производителите на електромобили заради високата стойност на техните коли. Гейтс призна, че му е приятно да кара Taycan, но въпреки това, удоволствието от шофирането на автомобил с двигател с вътрешно горене му носи по-голямо удоволствие. Освен това, той разкритикува и електромобилите заради сравнително малкия им пробег.

Изявленията на един от най-богатите хора на планетата, разбира се, бяха предмет на обсъждане в социалните мрежи - най-вече в Twitter, където шефът на Tesla Илон Мъск е особено активен. Негов последовател в мрежата директно го попита "Не се ли притеснява, че мнението на Гейтс, който е много умен човек, ще бъде чуто от много хора и те също ще предпочетат електромобил на Porsche, а не на Tesla"

Отговорът на Мъск не закъсня, като той беше в типичния му стил. "На няколко пъти съм беседвал с Бил Гейтс и не съм много впечатлен от него", написа шефът на Tesla.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    кактус ( преди 4 години )
    Един провален напудрен "милиардер" чийто бизнес с ел.коли работи на загуба от създаването си, се пъчи на успешно доказал се професионалист. Нещо като нашия премиер!!!
  • #21
    8 rate up comment 3 rate down comment
    grozdanov ( преди 4 години )
    Нормално е, хората с пари да карат съответното качество.Само пълен лаик може да сравнява порше и тесла.Теслата е напълно сиромапка бюджетна кола, с един телевизор на таблото и пърдяща функция на седалката до шофьора. Вие наистина ли си мислите, че един уважаващ себе си мангизлия,ще се качи на тоя сандък, натъпкан с батерии? Порше е класа, традиции, технологии,теслата е само дизайн, ден до пладне.
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Ами ( преди 4 години )
    Долните Бай *** никога няма да имат Тесла, а още по-малко Порше, така че се напъват напразно!
  • #19
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Raptora ( преди 4 години )
    Няма как да се впечатли Мъск. Какво може да очакваш от наркоманизиран тревоман. Напушен мозък. *** с милиарди.
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    #12 ( преди 4 години )
    Статията се казва "Слабото място на Порше" и е в конглокентната медия, затова тука линковете ги трият
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до Тинтири ( преди 4 години )
    вчера в БГ печата излезе новината за изведени в орбита на борда на Falcon-9 нови 60 микросателита от системата на Мъск за глобален интернет Starlink, която ще даде връзка и на най-забутаните места в света. И този човек бива плют от някой, който е изстрелвал досега само празнични конфети и газ гризу по време на сън...
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кокошката по-скъпа от кон?!?! Да не снася златни яйца бе ВАГ?
  • #15
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Наистина Теслата е, като кон! Кокошката е Трошето, което е по-бавно и с по-малък пробег. Нали не си виждал кокошка, която да може да бяга по-бързо и дълго от кон! Така, е сравнението ти е вярно: Тесла - кон, а Троше - кокошка!
  • #14
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бил Гейтс може да разбира от компютри, но от коли нищо не вдява и за пореден път се излага с елементарните си изказвания. Не може всеки да разбира от всичко, но поне, като не разбираш не се изказвай неподготвен!
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Ами ( преди 4 години )
    Да сравняваш Порше с Тесла е все едно кон с кокошка. Наистина е признак на липса на интелект!