IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струва Ferrari с много малък V12

От модела 250 California са произведени едва 46 бройки

Колко струва Ferrari с много малък V12

Автомобилите на италианската марка Ferrari с право се считат за един от най-скъпите и луксозни в света. Понякога обаче цената на даден екземпляр достига космически цифри, както всъщност се случва с тази класика.

Работата е в това, че на един от най-популярните търгове в света съвсем скоро под чука ще мине един легендарен автомобил, произведен през далечната 1958 г. Това е Ferrari 250 California, който по никакъв начин не може да бъде наречен обикновен. Този автомобил е седмият произведен от едва 46 бройки и е особен с това, че има дълга колесна база, достигаща 2600 милиметра.

Ferrari 250 California

Историята на тази конкретна кола се простира от Женева до Калифорния през Япония и през това време е успяла да спечели такива награди, като победител в класа си на Pebble Beach, носител на титлата Platinum Palm Beach, сертификат Ferrari Classiche и така нататък.

Ferrari 250 California

Под червената каросерия се намира онзи прочут 3,0-литров V12 двигател с мощност от 240 к.с., четиристепенна скоростна кутия и задвижване на задните колела. Експертите очакват този уникален автомобил да бъде продаден в диапазона от 9 до 11 милиона щатски долара, ако не и повече.

0 от 500