IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В какви коли се вози руският патриарх Кирил

В гаража му има американски, германски и местен модел

В какви коли се вози руският патриарх Кирил

Главният духовник на Руската православна църква няма свой личен автомобил. За служебните цели на патриарх Кирил обаче му се полагат няколко автомобила, тъй като той трябва постоянно да обикаля страната по църковни въпроси. В тази връзка държавата внимателно задели за главата на РПЦ три автомобила, при това доста солидни. Ето и кои са те.

Cadillac Escalade

Колите на патриарх Кирил

Първият и всъщност основен автомобил в гаража на патриарха на Руската православна църква е Cadillac Escalade. Твърди се, че той има на разположение две такива коли. Бронираният пълноразмерен всъдеход се използва от патриарх Кирил за пътувания из страната. Най-често той се вози в него до влака или до самолета, който го отвежда до мястото, където трябва да отиде. Лесно е човек да се досети, че тази кола принадлежи към гаража на патриарха - по съответния герб на зелен фон. Автомобилът е солиден във всички отношения. В крайна сметка съответната позиция и възраст изискват подходящото отношение.


Mercedes-Maybach S650 Pullman

Колите на патриарх Кирил

Трябва ли да се напомня, че S650 Pullman е най-скъпият Mercedes-Maybach? Моделът има най-високото ниво на оборудване и не случайно е търсен сред руските държавни служители. Патриархът, разбира се, не е чиновник, но въпреки това Кремъл му предостави този престижен автомобил. Както всички коли за най-видните държавни ръководители на Русия, този Pullman също е брониран. Това чудо на техниката струва около 145 000 евро, в голяма степен на бронировката и двигателя с увеличена мощност. Твърди се, че в салона има монтиран допълнителен ред седалки и усъвършенствана мултимедийна система.

Aurus Senat Limousine L700

Колите на патриарх Кирил

Тъй като всички държавни мъже на Русия трябва рано или късно да се прехвърлят на родната марка Aurus, главата на Руската православна църква не може да избегне такава "съдба". Едва ли обаче някой може да се оплаче от "лимузината на Путин". Колата се оказа наистина добра, а една такава лимузина L700 вече има в гаража на патриарха. Цената й също е към 145 000 евро. По-рано появата на Aurus Senat в служебния гараж на Руската православна църква бе официално потвърдена от пресслужбата на РПЦ.

0 от 500