IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Nissan GT-R може да снима всичко

За да се получи един добър екшън с преследвания, е нужен специален операторски автомобил (ВИДЕО)

Този Nissan GT-R може да снима всичко

Някои хора имат нормални професии, като шофьора на автобуса, който всяка сутрин кара на работа стотици хора. От други се изискват специални умения – например да управляват операторски автомобил за заснемането на бързи сцени на пистата и шосето.

Такъв е каскадьорът Мауро Кало, който седи зад волана на един преработен Nissan GT-R. С мощност 550 к.с. от 3,8-литровия V6 и двойно предаване, R35 GT-R отговаря на всички изисквания, които Кало има към работния си инструмент, и дори повече. Този автомобил може да бъде оборудван с различно оборудване, без динамичните му свойства да пострадат, твърди Кало.

Друго предимство на потентния автомобил е, че с него могат да бъдат снимани бързи автомобили, когато натискат газта – например един GT-R Nismo за 2020 г. за рекламна кампания, който може да видите във видеото. „Не трябва да чакаме и не трябва да молим шофьора на заснемания автомобил да кара по-бавно, защото не можем да го настигнем“, твърди Кало.

В операторския GT-R място могат да заемат четирима пътници – шофьорът, операторът, режисьорът, и при нужда – един техник.
За да бъде закрепен масивният кран на автомобила, каросерията на този GT-R е отстранена изцяло. Специалната изработка позволява преместването на камерата от предната в задната част за не повече от 20 минути. Матово черната боя е избрана, за да бъдат избегнати отраженията на операторския автомобил върху този, който бива заснеман.

Остава само един въпрос: с какъв автомобил се заснема операторския GT-R, докато той заснема новия GT-R Nismo?

Снимки: Nissan

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500