fallback

BMW X5 и BMW X6 станаха "умерени" хибриди

Версиите xDrive40d излизат на пазара през пролетта

Компанията BMW продължава да разширява своята гама от "умерени хибриди", след като през миналата есен технологията дебютира на седана и комбито 5-Series, а в началото на тази се появи при моделите от 3-Series и кросоувъри X3 и X4, сега дойде ред ва X5 и X6.

До момента баварците използваха модификация със 2,0-литров дизел с 4 цилиндъра и мощност 190 к.с., чийто индекс е 20d, но за BMW X5 и X6 предлагат версията xDrive40d. Тя разчита на редови 6-цилиндров двигател с обем 3,0 литра, който развива 340 к.с. и 700 Нм. Този мотор ще се появи и на "напомпаните" седан и комби M340d xDrive.

Мощността на стартер-генератора, който се задвижва с ремък, за да стартира по-бързо двигателя с вътрешно горене и му помага при старт, а също така рекуперира енергията е 11 к.с. . В системата влизат още батерия и преобразувател на напрежението, като тя изпълнява функциите на Start/Stop и напълно изключва двигател при отпускане на педала на газта.

Двигателят с вътрешно горене е получил два турбокомпресора с променлива геометрия (ниско и високо налягане), система за директно впръскване на горивото под налягане от 2700 бала, както нови дюзи, позволяващи по-точно дозиране на горивото, което се подава в цилиндрите до 10 пъти при един такт.

Версиите BMW X5 xDrive40d и BMW X6 xDrive40d ускоряват от 0 до 100 км/ч за 5,5 секуди, като първата от тях харчи 5,9-6,4 л/100 км, а втората - 5,8-6,2 л/100 км.

Снимки: BMW

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези умерени хибриди да не са, като умерената опозиция в Сирия? От кога меките хибриди ги преименуваха в умерени не ми е ясно? Значи тези щом са умерени на Тойота хибридите трябва да са брутални! Що не си хванете някой, който е с поне завършен 6-ти клас, за да ви пише и превежда статиите? По-добре ще се справя от сегашния ***, който се изявява всекидневно при всички положения!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Тая новина малко ми се струва кьорфишек. БМВ почнаха да слагат новите автоматици на ZF с вграден електродвигател в тях. Незнам за какви ремъци се говори тук?"а също така рекуперира енергията е 11 к.с." - безмълвен съм, вземете превеждайте от английски или немски сайтове вместо от да превеждате нескопосания руски превод на български.
fallback
Последни