IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus се захваща с бронираните G-Class

Автомобилите ще предлагат в два варианта - всъдеходен и луксозен

Brabus се захваща с бронираните G-Class

Тунинг-ателието Brabus откри ново подразделение - Invicto, което ще се специализира в създаването на бронирани автомобили. Първият модел от бранда е всъдеходът Mercedes-Benz G-Class.

Бронираният "Гелендваген" е сертифициран по стандарт VR6 Plus. Това означава, че автомобилът е защитен от изстрели от автомат "Калашников" при това от разстояние до 10 метра. Освен това всъдеходът издържа и на взрив от граната под него.

Brabus G-Class

От компанията твърдят, че първи в света са разработили система за защита, която по характеристики не отстъпва на заводската броня. Всички елементи се поставят по специален метод, като се покриват с няколко слоя боя и лак.

Комплектът брони тежи около тон. За да може всъдеходът да издържи това натоварване, инженерите на Brabus са усилили рамата, предното и задното окачване, поставили са стабилизатори и амортисьори с увеличен диаметър, модернизирани пружини и по-мощни спирачни апарати.

Brabus G-Class

Всъдеходът ще се предлага в два варианта - всъдеходен Mission и луксозен Luxury. Първият получава допълнително осветление на покрива и лебедка, докато за основа на втората е използвана модификация на Brabus с 4,0-литров битурбо V8 мотор с 800 к.с. и спортни елементи по каросерията.

Бронираните автомобили ще се произвеждат в малки серии, като Invicto ще работи по поръчка на клиенти. Машините ще се качат на конвейера през втората половина на 2020 г., но засега няма яснота за техните цени.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Brabus

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ангел ( преди 4 години )
    Mercedes G Class любимия ми джип carsmind визия запомняща се и най вече любима на много хора и преработена от brabus става още по красива