IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz 710 SS - легенда, която остави всички зад себе си

Моделът е с огромна за времето си мощност и изключителна история

Mercedes-Benz 710 SS - легенда, която остави всички зад себе си

Автомобилните аукциони често вадят на показ модели, които дълго време са присъствали в нечия колекция, но са останали далеч от очите на публиката. Така е и с актуалния Rétromobile 2020, който ще стартира през уикенда в Париж, а на него ще видим изключително интересни автомобили от различни епохи.

Сред колите, изпъкващи в него, е един от най-важните и ценни Mercedes-Benz, произвеждани някога. Mercedes-Benz 710 SS от 1929 г. започва живота си като шаси, поръчано от представителя на марката в Ню Йорк.

След като шасито се появява на автосалона в Ню Йорк през 1930 г., то е купено от предприемач, който го връща в Европа. Там известният парижки производител на каросерии Хауърд „Дъч“ Дарин произвежда откритото купе спорт туринг с елегантни и източени линии.

Първоначално боята на автомобила е бяла. По-късно 710 SS е продаден на американски колекционер и сменя собствеността си няколко пъти, преди да бъде реставрирано изцяло в черно.

Mercedes 710 SS

Това, което отличава 710 SS от другите автомобили от същата епоха е спортният му двигател. 7,065-литровият редови шестцилиндров агрегат е с мощност 200 к.с., което е два пъти повече от обичайната за повечето модели в онези дни.

Тази мощност дава на модела невероятната за тогава максимална скорост от около 225 км/ч. От модела са произведени 111 броя, а днес са запазени по-малко от десет. Един от тях е в безупречно състояние и се очаква да смени собственика си за рекордна сума.

Очакваната цена на аукциона е между 6 и 8 милиона евро.

Снимки: Penfold

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500