fallback

Нов V6 дебютира на стар пикап на Nissan

Агрегатът ще се поставя на големите модели на марката

Познавате ли този пикап? Той дебютира още през 2004 г., като в Европа и Азия се продаваше под името Nissan Navara. През 2014 г. се появи новото поколение на модела, но в Щатите си продаваха същия този Frontier, който така и не беше променен. 

Новата генерация на модела трябва да се появи през 2021 г., но още сега този пикап, който е на тръбна рама, получи напълно нов силов агрегат. По-късно той ще бъде поставен и на следващия Frontier, както и на останалите големи автомобили на Nissan.

Бензиновият V6 двигател с обем 3,8 литра на 93% е направен от нови или променени компоненти. Той разполага със система за директно впръскване на горивото и обединен с главата на блока изпускателен колектор. В сравнение с предишния V6 4.0 мотор мощността му е увеличена от 265 на 314 к.с., но въртящият момент си остава същият - 381 Нм. Агрегатът ще се произвежда в същия завод на Nissan в щата Тенеси, където се сглобяват и V8 двигателите.

Компанията се отказва от 6-степенната механична скоростна кутия и от автомата с 5 предавки, като модернизираният Frontier получава 9-степенната трансмисия, дебютирала през миналата година при големия пикап  Nissan Titan. Системата за задвижване 4х4 с понижаващи предавки, която може да се изключва, си остава същата.

От гамата на модела отпада 2,5-литровият мотор с 4 цилиндъра, което означава, че той няма да се предлага на новото поколение на пикапа. Продажбите на обновения  Frontier стартират през лятото.

Снимки: Nissan

fallback
  • #5
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Класика в жанра, стари манджи претоплени.Тотално технологично безсилие,стара баба абитуриентка, върят по стъпките на мазда, които технологично са още в миналия век.
  • #4
    ( преди 4 години )
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    скоро ще ги закрият...
  • #2
    Дрънгел ( преди 4 години )
    Те не ги ли закриха тия?
  • #1
    м да а ( преди 4 години )
    тези имат много добър двигател и ако имаш късмет да купиш някой със заводски дефект , си е 4х4 с което да се пенсионираш.
fallback
Последни