IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да разбиеш автомобил за 100 000 долара

Британската класика Morgan Plus Six не оцеля при удар в дърво

Да разбиеш автомобил за 100 000 долара

Да разбиеш любимия си автомобил е един от най-големите кошмари на всички шофьори. Още повече, ако въпросната кола е рядък и търсен колекционерски модел за много, много пари.

Точно това ситуация се случи наскоро в холандския град Утрехт. Шофьор изгуби контрол върху Morgan Plus Six и се блъсна в дърво. Ударът беше толкова силен, че предните колела се откъснаха от автомобила. Този модел не е оборудван с въздушни възглавници, поради което и злополучният водач не можа да избегне сериозни травми. Той беше заклещен в колата и се наложи спасителите да го измъкват, след което бе  спешно откаран в най-близката болница.


Morgan Plus Six


Британската компания Morgan произвежда екзотичните си автомобили от далечната 1917 година. Всичките й модели имат подобен ретро дизайн, но под капака им съвсем няма остарели двигатели. По-конкретно този е оборудван с 6-цилиндров редови агрегат от BMW с две турбини. Мощността му надхвърля 350 к.с., а ускорението до 100 км отнема по-малко от 4 секунди.


Morgan Plus Six

Не е изненадващо, че този автомобил бе сполетян от такава съдба. Работата е там, че класически автомобил с такава мощност не прощават шофьорските грешки и трябва да бъдат управлявате с изключително внимание. Началната цена на такъв модел започва от 77 000 хиляди лири, или към 101 000 долара. И това е само за базовия вариант в стандартен цвят. Всевъзможните опции увеличават цената на Morgan Plus Six в плашеща прогресия.

0 от 500