IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадци направиха суперавтомобил със 7-литров атмосферен мотор

Felino cB7R развива мощност от 710 коня, цената му е 245 000 евро (ГАЛЕРИЯ)

Канадци направиха суперавтомобил със 7-литров атмосферен мотор

Малката канадска компания Felino, основана от бившия състезател Антоан Басет, ще покаже на изложението в Торонто 7-литровия суперавтомобил cB7R, сертифициран за използване по обществените пътища. Плановете на нишовия производител са да направи 10 бройки от купето и да ги продава на цена от 360 000 канадски долара (около 245 000 евро).

Купето е създадено върху шаси с регулируемо окачване с двойни напречни носачи, а външните панели са изработени от въглеродни влакна и други композитни материали. Автомобилът е оборудван с шест- и четири-бутални спирачни апарати с 390- и 378-милиметрови дискове.

Базовият двигател на Felino cB7R е атмосферен 6.2-литров V8, който развива мощност от 532 конски сили и 659 Нм въртящ момент. С него купето може да ускори от място до 100 км/ча за 2,9 сек и да развие максимална скорост от 325 километра в час. С опционалния двигател с работен обем от 7 литра (710 коня, 786 Нм), времето за ускорение е същото, но максималната скорост е електронно ограничена на 345 км/ч. Изборът на скоростна кутия е между шестстепенна механична или шесттепенна секвенциална.

Още снимки - в галерията:

В портфолиото на Felino има още по-екстремна версия на купето, наречено cB7 +. Засега автомобилът съществува само под формата на скици, но дебютът му трябва да се състои преди края на годината. Суперавтомобилът ще се отличава с агресивен аеродинамичен комплект на тялото, както и с намалена маса и форсиран двигател.

Снимки: Motor

0 от 500